Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit jelent az invezív szó a...

Mit jelent az invezív szó a környezetvédelemben? És milyen invezív növények vannak Magyarországon?

Figyelt kérdés
A googleban nem adja ki, sehol sem találok erre semmit sem
2011. jan. 31. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem kevered az invázív szóval. :) Agresszívan terjedő behurcolt fajok!

anapság hazánk nedvesebb termőhelyein (például lápréteken) főként a Dunántúlon szaporodott el a dísznövényként is ismert kanadai és az óriás aranyvessző (Solidago canadensis, S. gigantea); a homoki gyepeket teljes elborításával fenyegeti a méhészek által behozott kiváló mézelő, nevével ellentétben észak-amerikai eredetű (szíriai) selyemkóró (Asclepias syriaca); a dunai ártéri erdők aljnövényzetében adventív (észak-amerikai) őszirózsa fajok (Aster novae-angliae, A. novi-belgii, A. lanceolatus, A. tradescantii) és az ázsiai bíbor nebáncsvirág (Impatiens glandulifera) jutottak uralomra; a Tisza ártéri rétjein megállíthatatlanul terjed a észak-amerikai eredetű gyalogakác (Amorpha fruticosa); Külső-Somogyban tömeges az amerikai származású alkörmös (Phytolacca americana).

Segítettem? :)

2011. jan. 31. 18:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Akkor talán próbálkozz az INVAZÍV növény kifejezéssel, mivel úgy kell leírni.
2011. jan. 31. 18:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Valszeg az "invazív" lesz, csak elírták... Agresszívan terjedő, tájidegen növényekre mondjuk.
2011. jan. 31. 18:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Direkt ezt írtam, mert ez egy csapatversenyes kérdés. Utána kell nézni, és beküldeni. 2x is azt írták, hogy invezív. De már szerintem is csak elírták, mert ennek így lenne értelme.
2011. febr. 2. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!