Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a neve annak az orosz...

Mi a neve annak az orosz nőnek akinek "röngenszeme" volt? Többi lent.

Figyelt kérdés

Nah, mai órán volt valami olyan, hogy egy orosz csaj 380w megrázta de nem halt bele, és rájöttek hogy nem olyan a rezgés száma a szivének, meg nem azokat a rezgésszámú dolgokat látta mint egy átlagos ember, mert azokat látta mint a röngen. szóval pl csontvázakat, és orvos is lett, mert hiszen rönkgen nélkül tudta hogy mi az eber baja :D

és megtudná nekem mondani ennek a csajnak a nevét, hogy hívják ezt a "betegséget", linket adni

(vagy különféle hasonló esetet is küldhetsz ami ilyen érdekes)

2011. jan. 24. 16:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

nah várjunk:

W = Watt = teljesítmény

V = Volt = feszültség

a teljesítmény nem ráz...

2011. jan. 25. 22:15
 12/16 A kérdező kommentje:

előző válaszólónak:

nyald meg a 230W teljesítményű hálózati áramforrást, és meglátod hogy megráz...

am meg sem az áram erőssége nem ráz meg, sem a teljesítménye, sem a feszültsége...az áram ráz olyankor meg, amiben általában az elöbb felsoroltak meg több dolog is) benne van...

2011. jan. 26. 15:00
 13/16 A kérdező kommentje:

amiben általában az elöbb felsoroltak (meg több "dolog" is) benne van...*

bocsi..félreírtam :D

2011. jan. 26. 15:02
 14/16 anonim ***** válasza:

"nyald meg a 230W teljesítményű hálózati áramforrást, és meglátod hogy megráz... "

Ezt most hogy kell érteni? Olyan hogy 230W teljesítményű hálózati áramforrás olyan nincs.

Olyan van hogy 230V (Volt)-os hálózati feszültség, vagy furábban áramforrás olyan van.

A hálózati feszültség teljesítménye (W) csak attól függ hogy mekkora ellenállású fogyasztót kapcsolsz rá, szebben fogalmazva a rákapcsolt potenciálkülönbség hatására rajta átfolyó áramerősség mekkora teljesítményt fejt ki.

(Legalább a fogalmi zavart tisztázhattad volna mielőtt felteszel egy kérdést ami láthatóan kacsa)

Olyan sincs hogy 380W megrázta, 380v olyan van.

2011. jan. 26. 19:10
 15/16 A kérdező kommentje:

tök mindegy...az elöttem levőnek írtam hogy nem a feszültsége ráz az áramnak, sem az ereje, az áram rázza meg az embert

és a 230W-os watt-ba mérik (szerintem)

de nem is ez a lényeg, szerintem a fogalmazásomban nincsen hiba, de ha van akkor is tökmindegy mert most nem az áramról kérdeztem hanem erről a biológia "jelenség"-ről

UI.: ha már ittartunk akkor tudom hogy én is azt írtam hogy "380W megrázta" de nem én kezdtem kötöszködni hogy mi ráz és mi nem

2011. jan. 26. 19:36
 16/16 anonim ***** válasza:
A röntgen szó csak metafora arra, ami a különböző érzékszervi vizsgálatok és a beteg kikérdezése során kapott képekből összeáll benne. Ez a kép akár röntgenfelvételre is hasonlíthat, és érzékeny a kóros eltérésekre.
2011. jan. 27. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!