Hányáskor miért nem marja a szájunkat a gyomorban termelődő sósav?
Figyelt kérdés
2011. jan. 23. 21:03
1/15 anonim válasza:
Mert nem biztos hogy sok sósav van épp akkor a gyomorban mert felhigult vagy lekötődött az ételtől.
2/15 anonim válasza:
Marja bizony, de csak rövid ideig, ezért azt még kibírja, és regenerálódik utána. A bulémiások fogzománca például tönkre is mehet a gyomorsavtól.
3/15 anonim válasza:
De marja azt is, csak kevésbé érzed. Én a torkomban szoktam érezni a marást, ott nincs annyi nyál, hogy megvédje a nyálkahártyát. Bulímiások fogait tönkre is teszi a sok sav.
4/15 anonim válasza:
Mert részeg vagy és nem érzed :-D
5/15 anonim válasza:
Különben is sok híg sört is ittál, nem csak pálinkát
6/15 anonim válasza:
Illetve hányáskor reflexszerűen nagy mennyiségű nyál termelődik, ami valamelyest közömbösít. Ezért van az, hogy amikor hányingered van, egy csomó nyál gyűl a szádba. De a torkodba például nem, ott én érzem is, hogy erősen kapar hányás után.
7/15 anonim válasza:
De, marja. A fogaidat és a nyelőcsövedet is. Ezért van, hogy az anorexiások és bulímiások sokszor komoly foghullással vagy nyelőcsőfekéllyel küzdenek. Ha csak ritkán hánysz, amikor gyomorrontásod van, vagy a terhesség idején, akkor ez nem fog maradandó problémát okozni. Ha meg rendszeresen hülyére iszod az agyadat, és azért hánysz, akkor ez csak az egyik probléma lesz a sok közül, és akkor úgyis mindegy neked.
8/15 anonim válasza:
Hát, ha piától hánynál akkor érdemes leerőltetni magadon 1-2 liter vizet. Vagy lenyomja a gyomorrontást, vagy a vizet fogod kihányni, ami jóval kellemesebb a "szárazanyagnál", és olyan hígságban a sav sem mar már. Amúgy a választ már megkaptad :)
Amikor valamivel elrontom a gyomrom, akkor bizony kapar, ég és fáj a torkom okádás után, tehát valószínűleg dolgozott a sav.
9/15 anonim válasza:
Javítsatok ki ha nem jó, amit írok, de szerintem az nem sósav, ami a gyomorban termelődik...
maci
10/15 A kérdező kommentje:
De sósav, nézd meg bármelyik bioszkönyvet! Amúgy nem iszom :), csak érdekelt a dolog. Köszi a válaszokat!
2011. jan. 24. 13:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!