Szoktál arra gondolni, hogy bármikor becsapódhat egy meteor, itt lehet a világvége?
Kicsit leegyszerűsíted a dolgot.
Ezek olyan ritka események, amikre az írott történelem során is kevés példa volt (hogy mást ne említsek, egy 10 km nagyságú test becsapódása is csak millió, de inkább tízmillió éves skálán mutatható ki). Egy ilyen méretű aszteroida nyilván fényesebb annál mintsem elkerülje a figyelmünket. Ezeket már jóval korábban észreveszik - általában. Én pusztán azt emeltem ki, hogy nem tudhatjuk mikor fedeznek fel olyat, ami közeledik és gondot okozhat. A statisztikákból látható hogy gyakorlatilag naponta fedeznek fel újabb és újabb a "Földre potenciálisan veszélyt jelentő objektum" besorolású aszteroidát.
És teljesen felesleges a cinizmusod is. Tudom mit jelent a "bármikor" szó. Esetünkben pl azt, hogy a mai nap folyamán is fel fognak fedezni vagy 2 aszteroidát. ez pedig BÁRMIKOR, bármelyik percben megtörténhet. Hogy mekkora lesz, pontosan hol lesz, nem tudjuk még, hiszen nem ismerjük. És azt valóban elismertem, hogy kicsi a valószínűsége egy nagyon közeli, nagyon nagy aszteroida felfedezésének, de azt állítom, hogy semmiképp nem NULLA ez a valószínűség. Márpedig te ezt állítod. Ezzel vitatkoztam, és ha volna fogalmad a valószínűségről (hogy mit jelent, ha nulla ez a szám, vagy mit jelent, ha nem nulla ez a szám), akkor tudhatnád hogy nincs igazad.
Abban lehet némi igazság hogy olyat VALÓSZÍNŰLEG nem fognak felfedezni, ami abban a másodpercben, vagy mondjuk órákon belül be is csapódhat. De azt is állítom, hogy olyan becsapódásos eseménynek, amit mondjuk egy kilométer nagyságrendű égitest okoz (És felfedezetlen marad), sem nulla a valószínűsége.
A vitát részemről lezártnak tekintem, mert az álláspontjaink nem közelednek egymáshoz. Nyújtani meg a rétestésztát kell
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!