Miért barnul meg a banán?
Figyelt kérdés
2006. okt. 22. 19:38
1/8 anonim válasza:
Minden zöldség és gyümölcs etilént termel,ami egy növényi érési hormon,ettől barnul meg.Egyébként hűtőben lassabb a folyamat,bezárt nylonzacskóban pedig gyorsabb.
2/8 anonim válasza:
Az etilén fontos alifás telitetlen szénhidrogén.
A növényélettanban ismert az etilénhatás: amely az etilén sajátságos hatása a növényekre,a húsos gyümölcsök érését az oxidációs folyamatok serkentése révén meggyorsítja, tárolási problémákat okozva.
Etilén nyomokat tartalmazó légkörben egyes csíranövények torzulhatnak.
5/8 anonim válasza:
Valaki jól beletipor, illetve hozzá vágják a földhöz stb.
8/8 anonim válasza:
Etilén nem létezik, ETÉN (C2H4) a banán érési hormonja, attól barnul meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!