Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért barnul meg a banán?

Miért barnul meg a banán?

Figyelt kérdés
2006. okt. 22. 19:38
 1/8 anonim válasza:
94%
Minden zöldség és gyümölcs etilént termel,ami egy növényi érési hormon,ettől barnul meg.Egyébként hűtőben lassabb a folyamat,bezárt nylonzacskóban pedig gyorsabb.
2007. febr. 21. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
16%

Az etilén fontos alifás telitetlen szénhidrogén.

A növényélettanban ismert az etilénhatás: amely az etilén sajátságos hatása a növényekre,a húsos gyümölcsök érését az oxidációs folyamatok serkentése révén meggyorsítja, tárolási problémákat okozva.

Etilén nyomokat tartalmazó légkörben egyes csíranövények torzulhatnak.

2007. aug. 14. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
mert az oxigén bebarnítja
2010. márc. 22. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Túl érett és rothadásnak indul.
2014. máj. 1. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
4%
Valaki jól beletipor, illetve hozzá vágják a földhöz stb.
2015. dec. 15. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
12%
azért hozé
2019. júl. 6. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert létezik a lassú égés
2021. dec. 2. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Etilén nem létezik, ETÉN (C2H4) a banán érési hormonja, attól barnul meg
júl. 17. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!