Mit tudtok, mivel foglalkozik a biokemia? Hol lehet tanulni ezen tudomanyagat kepviselo szakmakat?
Orvosin is szívhatsz vele egy évet:D
De biomérnökin, élelmiszermérnökin, gyógyszerészetin is akad. Meg szerinte biosz szakon is.
Egyébként az élő szervezetben lejátszódó kémiai folyamatokkal foglalkozik.
Biológus vagyok, tanultam is biokémiát, szakosodhattam is volna arrafelé, egy egész tanszék foglakozik ezzel a tudományterülettel. Szóval én egyértelműen a biológiát mondanám. :)
Nálunk (SZTE) van a Biokémiai és Molekuláris Biológia TSZ ( [link] főleg a génekkel, a róluk átírt fehérjékkel és az átírás módjával fogalkoznak. Tenyésztenek bacikat, meg mustlicákat, aztán leturmixolják őket, lötyiket öntögetnek hozzájuk, és beteszik az így nyert trutyit egy gépbe, ami kiad egy eredményt, amin aztán x db cikk elolvasása után sokáig agyalnak, hogy miért is ez jött ki. :D
Legalábbis én így tudom, de én élettanos vagyok, én inkább patkányokat nyúzok. A gyakokon viszont ezt csináltuk. :)
Kedves utolso: nem szeretek boncolni :$ de a biologia novenyvilag resze es a kemia is nagyon vonz, es igazabol tudni szerettem volna, hogy egy ilyen szakon mire keszulhetek fel... :))) De meg messze van, meg lehet rajta gondolkodni :)))
Koszonom a valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!