Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Curie-ben kémiaverseny?

Curie-ben kémiaverseny?

Figyelt kérdés

Sziasztok,az alábbi kérdéseket nem tudom megoldani de nagyjából tudom:

Kísérlet: Tojáshéjat felkell hevíteni majd fenolftaleint kell rá önteni.Nem tudom hogy jó-e de szerintem rózsaszín lesz mert lúgós a mész,de ha nem jó akkro javítsatok ki.És mi a reakció egyenlete?

2010. dec. 2. 09:26
 1/2 A kérdező kommentje:

Másik az relációs feladat (melyik a nagyobb vagy egyenlőek-e)

1, A vízmolekula kötésszöge - Az ammóniamolekula kötészöge

2, kötési energia a fluor molekulában - kötési energia a klór molekulában

3, kötéstávolság a vízmolekulában - ugyan ez a kén-hidrogén molekulában

4, kálium atom mérete - kálcium atom mérete

5, Tércentrált kockarács koordinációs száma - Lapcentrált kockarács koordinációs száma.

És most a a számításos feladat.

réz-arany ötvözetben az atomok számának aránya Cu:Au = 2:7

hány tömegszázaléka arany az ötvözetnek,hogyan lehet elválasztani a rezet az aranytól és reakció egyenlet is kell.

Másik kérdés egyszerűnek tűnik:

régen az eső vizet használták mosásra,miért?

hát gondolom azért mert feloldja a szennyeződést a víz.

És ha otthon nincs sósav vagy vízkőoldó de vízköves a csempe akkor ecetet is lehet használni nem?

Előre is köszi a válaszokat :D

2010. dec. 2. 09:26
 2/2 anonim válasza:
ööö...én is versenyzek a currieben...és MAGAMTÓL csinálom...szal ne csaljál!!!!...am is ha nem tod mi a jó francért jelentkeztél??
2010. dec. 4. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!