Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges a további növés...

Lehetséges a további növés nőknél, férfiaknál ifjúkor után?

Figyelt kérdés

Olvastam egy cikket, hogy ugrásokkal és különböző gyakorlatokkal pár centis magasságnövekedést lehet elérni.

Állítólag 22 éves kor után ritkán nő egy ember.

Szerintetek lehetséges, ha még az illetőnek nem zárultak le a csontnövekedési porcos korongok?

Itt a link:

[link]

Állítólag 28 éves fiúk is nőttek pár hónap alatt 2-4 cm-t.

Vagy kamu lehet?

2010. nov. 18. 14:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Ha folyamatosan sugárkezelteted a pajzsmirigyedet, akkor gyakorlatilag addig nyúlhatsz, míg bele nem döglesz.

De kevésbé drasztikus a hormontabletta. Csak a szedés abbahagyásával össze fogsz menni.

2010. nov. 18. 14:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Kb 24 éves korig van esély a növekedésre. Ekkor Teljesen elcsontosodik a csövescsontok hipofízis porckorongja. Ha ez bekövetkezik akkor további hosszirányú növekedés már nem lehetséges. Se hormon se semmi más nem fog növekedést eredményezni.
2010. nov. 18. 14:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hopsz az valójában epifízis porckorong. Előző voltam.
2010. nov. 18. 15:10
 4/11 A kérdező kommentje:

És ha valakinek még 30 évesen sem csontosodik el?

Ilyen nincs?

2010. nov. 18. 15:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy van ilyen BETEGSÉG, de annak óriásnövés lesz az eredménye. De szerintem nyugodj bele, hogy ha elmúltál 24-25 éves akkor max összefelé fogsz már menni a csontritkulás miatt. Megjegyzem én is csak 170 cm magas vagyok férfi létemre, de különösebben nem zavar a probléma.
2010. nov. 18. 17:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nincsenek csodák?
2010. nov. 18. 17:54
 7/11 anonim ***** válasza:
A természettudományokban nincsenek, max még felfedezetlen foltok vannak, dolgok, amiket MOST MÉG nem tudunk megmagyarázni....
2010. nov. 18. 19:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Azért a nők szoktak nőni néhány cm-t a terhesség alatt.
2010. nov. 18. 21:36
 9/11 A kérdező kommentje:

mi köze a terhességnek a növéshez?

És aki 8 gyereket szül, az 8 centivel magasabb lesz?

A nagymamám nyolcszor szült de nagyon pici maradt:D

2010. nov. 19. 10:30
 10/11 Platypus ***** válasza:
EL lehet érni pár centi plussz magasságot, de ez nem igazán növekedés. Például ha az ember rászokik egy egészségesebb testtartásra, vagy az általad említett gyakorlatokkal el lehet érni, hogy a gerinc picit nyújtottabb legyen, mint előtte. Ha a porckorongok már elcsontosodtak, akkor a csontok hossza már nem fog változni, még akkor sem ha extra növekedési hormonok vannak a szervezetben. Ilyenkor ezeknek a hormonoknak a hatására az orr és az áll fognak megnyúlni, a jelenség neve akromegália. Öreg embereknél és terhes nőknél előfordul.
2010. nov. 23. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!