Hát asz szeretnem meg tudni hogy hogyan lehet kiszámolni az proton és a neutront az Atomban?
Ne merülj ilyen mélyen a tudományokba, először tanulj meg írni és olvasni.
Utána léphetsz tovább!
Pedig nagyon igaza van. Kérdezni sem tudsz, azt sem értem hogy szeretnéd a választ megérteni. Hogy őszinte legyek a kérdést magát sem értem! A protont a neutront kiszámolni ? Mégis mit ??? A darabszámát a távolságát, az energiáját vagy mégis mit ?
mi az az "asz" ?
"kiszámolni az proton és a neutront az Atomban" ... Mi van ??? Egyáltalán elolvastad a kérdésed mielőtt rányomtál az "elküld" gombra ?
Egy 16 szavas mondatban ennyi hibát még szándékosan is nehéz elhelyezni. Neked sikerült! Gratulálok ...
maci
maci igazadvan ,de aki ennyit hibázik az arra kíváncsi,hogy mennyi darab van belőle(belőlük)
p+ = proton
e- = elektron
n0 =neutron
0,-,+ ezek töltések
p+ = rendszám
e- = p+
n0 = tömeg -p+
mivel az atom tömegénet nagy részét a proton és neutron teszi ki azokkal van számolás (elektron elhagyható)
vagyis
p+ + n0 =atom tömege
és ha megvan a rendszám ami a protonszám is akkor már is kész:
n0 = tömeg - p+
Utolsó:
Te komolyan hiszed, hogy a kérdező a töredékét is értette annak, amit írtál?
Mert én nem hiszem....
nem nem hiszem ,de ha ez megvan neki talán már rákereshet vagy nem tudom !
mindenki érdemel egy esélyt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!