Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Csak én láttam már rég dörgős,...

Csak én láttam már rég dörgős, csattogós vihart?

Figyelt kérdés
Se villám,de mennydörgés ,se semmi már nagyon rég.. ez normális?

márc. 20. 22:02
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Volt tavaly nyáron is.

Zápor, zivatar, földzengés, égindulás. 😁

márc. 20. 22:06
 2/9 sadam87 ***** válasza:
95%
Mivel télen nem nagyon szokott lenni igen, meglehetősen normális.
márc. 20. 22:20
 3/9 2*Sü ***** válasza:
93%

A viharhoz – zivatarhoz –, azaz a nagy széllel, elektromos jelenségekkel (villámlás, mennydörgés) járó időjárási jelenséghez viszonylag nagyobb energia kell, így jellemzően ezek nyáron, illetve tavasszal, ősszel alakulnak ki, mikor magas a hőmérséklet, a napsugárzásból nagyobb energia ér minket. Röviden: nagy viharok, zivatarok nyáron, illetve nyár előtt/után szoktak lenni… Mint az közismert…

Létezik ugyan hózivatar is, de eléggé ritka, illetve általában kevésbé intenzív (esetleg hallasz 1–2 dörgést, de többet nem). Illetve ez is jellemzően inkább tavasszal szokott előfordulni, mikor jön egy erősebb melegbetörés.

márc. 20. 22:38
 4/9 anonim válasza:
100%
Idén még én se láttam.
márc. 21. 01:31
 5/9 anonim ***** válasza:
45%

Én évek óta hiányolom a nagy nyári zivatarokat, viharokat. Régen nagyon szerettem őket, ezért is tűnt fel, hogy eltűntek - mondjuk nem csoda, hiszen nyáron van, hogy 2 hónapig nem esik...

Régebben pedig kb. kéthetente jött egy nagyobb égzendülés.

márc. 21. 07:39
 6/9 anonim válasza:
60%
Az az igazi nagy vihar tényleg nagyon régen volt már. Pedig én imádtam és nagyon hiányolom. Tavaly amik voltak is azok sem voltak olyan nagyok és nagyon rövid ideig is tartottak :(
márc. 21. 07:45
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
Igen, csak te. Mostanában nyáron szinte nem is esik máshogy eső, csak zivatar formájában.
márc. 21. 11:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Utóbbi pár év viszonylag lagymatag volt zivatartevékenység terén.
márc. 21. 12:28
 9/9 anonim válasza:
83%
A legutóbbi nyáron egy vihar nagyon megtépte a gyümölcsfáimat. Pedig olyan szépek voltak.
márc. 21. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!