1 ezrelék alatt lehet mondani: Ez semmi?!
Élelemről lenne szó. Pici kaki is számít? Mennyire kell kimosni a disznó belét kolbászhoz? A disznózsírban 1ezrelék alatti rohadt fehérje nem baj?
100% tisztaság csak mese.

"Eszerint ha 1 kiló disznózsírban, fél gramm szkatol van az nem érzik?"
Fél gramm szkatol vlószínűleg bőven elég egy felnőtt ember megöléséhez. (Az LD50 érték 3,45 mg/ testsúly kg patkánykísérlet alapján.)
Mondjuk fél gramm szkatol csak akkor lesz a disznóbélben, ha mesterségesen telenyomják vele.
Amúgy csatlakozok az első válaszolóhoz: nagyon érdekelne, hogy mégis mit akartál kérdezni.

"100% tisztaság csak mese."
Ezért használnak tartósító eljárásokat, melyek a csiraképződést, baktériumok, gombák elszaporodását megakadályozzák. Pl sózás, füstölés, hőkezelés, tartósítószerek, stb.

"Az élelmiszerek tartalmát százalékban szokták megadni. Eszerint ha 1 kiló disznózsírban, fél gramm szkatol van az nem érzik?"
Szerintem nem tudod a szkatol jelentését.
Fég gramm skatol van egy kiló szarban, és jól érződik.
Chat GPT szerint:
sertés ürülék skatoltartalma jellemzően 0,05–0,5 mg/kg között mozog

"Fég gramm skatol van egy kiló szarban, és jól érződik."
Egy ezrest elnéztél, ezerszer kevesebb. Fél mg.

7
jogos, figyelmetlen voltam.
csak égbekiáltó hülyeséget írt a kérdező, és gyorsba akartam jelezni

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!