Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri-e 24 évesen elkezdeni...

Megéri-e 24 évesen elkezdeni az orvosi egyetemet? Más eü végzettségem van, kedvem lenne, anyagi tőkém nincs.

Figyelt kérdés

ma 12:52
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Természetesen. Ha ambíciód van, itt az ideje! Vágj bele!

Mit gondolsz, akinek 2-3 diplomája van, párhuzamosan végzi? 🙂

Az ismerősöm 47 évesen kezdte a főiskolát Zsámbékon, kiválóan végzett.

Mekegtek a rokonai, hogy “ jujj, ilyen idősen nem fog menni, meg minek”, stb.

Közéjük csaptam: ambíciója van, akarja, a munkahelyén támogatják, az a 4 év így is eltelik, teljen el hasznosan, értelemmel. Kitűnőre végzett, két év múlva vezető lett, dupla fizetésért, elégedett lett az életével.

Ne törődj a partvonalról “bekiabálókkal”, te csak haladj a célod felé! Semmi mással ne törődj, csak ami ambicionál!

Hajrá!👍🙂

ma 12:59
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Megéri. Nem vagyok még idős.

Viszont anyagi tőke nélkül, hogyan?

ma 13:37
 3/10 anonim válasza:
Nem vagy idős. Ha jó eredményeket tudsz felmutatni, akár támogatott képzést is végezhetsz.
ma 13:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Idén leszek 22, most jelentkeztem először az orvosi egyetemre. Én is megkérdőjeleztem, hogy nem vagyok-e idős (vagyis főleg az merült fel bennem, hogy majdnem középkorú leszek, mire elvégzem az egyetemet), de sokan nem az orvosira mennek a gimiből. Egyesek kipróbálják magukat máshol, mások szakmaváltás miatt vannak ott (hidd el 14 évesen, amikor jelentkezni kell középiskolába sokan nem tudják még, hogy ők orvosok akarnak lenni, én sem tudtam), vannak akik csak többszöri próbálkozásra kerülnek be.

A fiatal orvosok a húszas éveik végén, harmincas éveik elején járnak. Nem vagy elkésve, az egyetem eleve nem olyan, mint a gimi, hogy mindenki egyidős az évfolyamban, néhány év korkülönbség mindenhol van az évfolyamtársak között.

ma 14:18
 5/10 anonim ***** válasza:
21%
Ha nincs lóvéd, akkor nem. Úri sport.
ma 17:16
 6/10 anonim válasza:
Dr Papp Lajos szívsebész professzor 30 x felett jelentkezett az orvosi egyetemre... tehát hajrá!
ma 17:16
 7/10 anonim ***** válasza:
56%
5. Vagyok. Biztatjátok, de lóvéja honnan lesz? Lakhatás, kaja, tandíj, könyvek, ...
ma 17:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én az állatorvosit kezdtem el 24 évesen. Az is 6 év. De engem támogatnak ebben, szóval van közben megélhetésem. De ez nem egyedi a hosszú egyetemeknél. Bármilyen egyetemet, ami mellett nem igazán lehet dolgozni, csak úgy lehet elvégezni, ha támogatnak. Ezt kéne megoldani. Ha nem zavar, akkor diákhitelt is felvehetsz.
ma 19:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia! A korod nem akadály, hisz fiatal vagy, jelenleg is vannak 30+ hallgatók is!

De.

Az orvosi egyetem 6(+min.3) éves, rengeteget kell tanulni, mellette dolgozni nem lehet, vagy ha kell, akkor az a tanulás rovására megy…hétről hétre 5-600oldalakat kell megtanulni…vizsgaidőszakban nonstop tanulás a köbön..

Így a kérdés nem a korodon van, hanem azon, hogy van-lesz, aki eltartson, támogasson az egyetemi évek alatt? Az ösztöndíjból megélni nem lehet, szülő-férj-társ anyagi és mentális támogatása , vagy stabil egzisztencia megléte alap…

A felvételi sem egyszerű.. két emelt kell, biosz és kémia vagy fizika tárgyakból.. a biosz magolós, egyedül megtanulható, a másik kettő hát köztünk szólva a számolások miatt rettenet, egyedül kvázi esélytelen felkészülni…hogy mentek neked ezek a tantárgyak a gimiben?

És nálad már csak a duplázás jöhet szóba, így mindkettő emeltet, min.80-80%ra kell teljesíteni, hogy biztosan bejuthass. Van nyelvvizsgád? Középfok alap, a felsőfok több pont… ezeket is mérlegeld!

Nem lebeszélni akarlak, de az egyik legnehezebb képzésről almodozol…ehhez nem kedv kell, hanem elszántság, kitartás és vasakarat!

Vágj bele, első lépésként az emelt érettségire való felkészülés vàr Rád, ami 1-2 év alatt teljesíthető, ha csak erre tudod a fókuszt helyezni. Nyelvvizsgát is kell tenned, anélkül vagy egyéb plusz intèzményi pont nélkül szinte lehetetlen bekerülni. Magas a léc, de hisz ez az orvosi..

és elnézést kérek #1-től:

Az orvosi azért nem egy zsámbéki főiskola szintű képzés..

ma 19:18
 10/10 anonim ***** válasza:

9.

"hétről hétre 5-600oldalakat kell megtanulni"

Azért a másik irányba se menjünk el. Ez max akkor lenne igaz, ha minden anyag könyvszerűen, szép körmondatokban leírva lenne leadva, mint egy fogalmazásban. De azt sem megtanulni kéne, hanem csak a lényeget megtanulni belőle. A hallgatók legikább prezentációkból és jegyzetekől tanulnak. Sűrített anyagból, mert ez a hatékony. És még így is nagyon be kell osztani az időt. 500 oldalnak csak az elolvasása 14 óra. És akkor még ki is kéne gyűjteni a lényeget, meg meg is kéne tanulni. Miközben előadásokra és gyakorlatokra is jár az ember, meg aludni sem árt. 5 - 600 dia az elképzelhető, nem oldal.

Minden mással egyetértek.

ma 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!