Baj, ha teljes mértékben evolúciós alapokon szemlélem az életet?
Most pl. egy új tulajdonság van kialakulóban nálam: a figyelmesség.
Szétszórt ember vagyok, de ezen igyekszem változtatni.
Figyelmesként jobban észre veszem a veszélyeket, és az emberekkel is jobb lehet a kapcsolatom.
Nem lépnék le amellől, akit tökéletesnek tartok.
De, ha megtörténne az, hogy mégis lelépek egy olyan mellől, akitől már gyerekem is van, akkor sem hagynám magukra őket.
Küldenék havonta elegendő pénzt. Segítenék, amiben kell.
"Nem lépnék le amellől, akit tökéletesnek tartok."
Szigorúan véve nincs olyan, hogy tökéletes. Mindig lehet jobb.
"De, ha megtörténne az, hogy mégis lelépek egy olyan mellől, akitől már gyerekem is van, akkor sem hagynám magukra őket. Küldenék havonta elegendő pénzt. Segítenék, amiben kell."
Ez mindenképp becsületes dolog, de innentől kezdve már nem evolúciós alapokon állsz hozzá, ugyanis a kevésbé fitt utódjaidba fekteted azt az időt és pénzt, amit az új partnereddel a fittebb utódjaidba is fektethetnél.
"Az új partnert viszont alkalmasabbnak találom arra, hogy a génjeimet továbbadjam, és megfelelő utódot nemzzek"
Te tényleg így szoktál partnert választani? :)
"Figyelmesként jobban észre veszem a veszélyeket, és az emberekkel is jobb lehet a kapcsolatom."
Szerintem nem vagy teljesen tisztában a figyelmesség szó jelentésével.
Bocs, de én máshogy látom a világot.
A hideg empátia az, amit képviselek.
A meleg empàtia (ez forog a köznyelvben "empàtiaként") nem az én asztalom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!