Hogy működik a képstabilizátor a fényképezéskor, és fontos az egyáltalán?
"A képstabilizátor lehet hogy csak egy trükk, hogy aki türelmetlen is tudjon fotózni?"
Nem.
Vannak olyan helyzetek - például mozgás közben - amikor nem lehet stabilan tartani a kamerát.
"A telefonban van képstabilizátor?"
Van amiben van, van amiben nincs.
"Hogy működik a képstabilizátor a fényképezéskor"
Többféle van:
"Lehet hogy RAW mód esetén utólag is ki lehet szűrni a bemozdulást, úgy mintha stabilizátort használtunk volna?"
Utólagosan is lehetséges képszerkesztő programokban:
Magyarán mondva, egy igazi jó fotós becsületesen jól megküzd a bemozdulással. Nem csak rányomjuk az extrát és kész. A zajszűrést se igazán értem. Kötve hiszem hogy egy zajos fotó ettől jó lesz. Mit tesz a pöttyök helyére, csomó részlet elvész szerintem.
De van egy mondás: Szépségért meg kell küzdeni.
"Magyarán mondva, egy igazi jó fotós becsületesen jól megküzd a bemozdulással."
Ezt sehol sem állította senki.
Nem kell "küzdeni". Ha lehetséges, akkor stabilan kell megfogni/rögzíteni a kamerát; vagy - ha erre nincs lehetőség - akkor olyan kamerát/kiegészítőt kell alkalmazni, ami képstabilizálást tesz lehetővé; vagy - ha kis mértékű a bemozdulás - akkor némileg lehet utólagosan is korrigálni.
"A zajszűrést se igazán értem. Kötve hiszem hogy egy zajos fotó ettől jó lesz."
Nem feltétlenül az esztétikai élmény a lényeg, hanem a felismerhetőség.
Vannak rá módszerek - például:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!