Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez butaság amit a tanár...

Ez butaság amit a tanár mondott hogy a lottóban az jó stratégia ha nem egymás melletti számokat játszunk meg mert azokra kisebb a nyerés lehetősége?

Figyelt kérdés
nov. 15. 17:42
1 2
 11/14 EagleHUN ***** válasza:

"… Ez pedig azért van, mert az emberek szeretnek ilyeneket megjátszani, tehát például az 1, 2, 3, 4, 5 nagyon népszerű, "

Senkit nem ismerek aki ezt játszotta volna.

Honna nveszed ezt a statisztikát?

nov. 16. 20:24
 12/14 krwkco ***** válasza:
100%

"Senkit nem ismerek aki ezt játszotta volna."

A lottóötös valószínűsége 1:43 949 268. tegyük fel, hogy ismersz 10 embert, aki elmondta neked, hogy milyen számokkal látszik. Ha mégis lenne olyan ember, aki az 1,2,3,4,5-öt teszi meg, akkor 10:43 949 268 lenne a valószínűsége, hogy ez az ember az ismerőseid között van.

Szóval semmit nem bizonyít, hogy az ismerőseid nem ezt a számsort használják. :-)

nov. 16. 20:39
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

> „Honna nveszed ezt a statisztikát?”

Szégyenszemre újabb fél percet rászánva a guglizásra a NER-es Index jött szembe:

[link] index.hu/tudomany/til/2020/11/29/milyen_szamokra_ne_huzzunk_be_a_lotton

Amúgy szerintem még egy rádióműsorban hallottam erről vagy 15 éve…

(És akkor az a sok ezer konkrétan 1340, bár a NER-es Index hibajelöléseivel kicsit elégedetlen vagyok…)

nov. 16. 21:36
 14/14 EagleHUN ***** válasza:
omg
nov. 16. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!