Ez butaság amit a tanár mondott hogy a lottóban az jó stratégia ha nem egymás melletti számokat játszunk meg mert azokra kisebb a nyerés lehetősége?
"… Ez pedig azért van, mert az emberek szeretnek ilyeneket megjátszani, tehát például az 1, 2, 3, 4, 5 nagyon népszerű, "
Senkit nem ismerek aki ezt játszotta volna.
Honna nveszed ezt a statisztikát?
"Senkit nem ismerek aki ezt játszotta volna."
A lottóötös valószínűsége 1:43 949 268. tegyük fel, hogy ismersz 10 embert, aki elmondta neked, hogy milyen számokkal látszik. Ha mégis lenne olyan ember, aki az 1,2,3,4,5-öt teszi meg, akkor 10:43 949 268 lenne a valószínűsége, hogy ez az ember az ismerőseid között van.
Szóval semmit nem bizonyít, hogy az ismerőseid nem ezt a számsort használják. :-)
> „Honna nveszed ezt a statisztikát?”
Szégyenszemre újabb fél percet rászánva a guglizásra a NER-es Index jött szembe:
[link] index.hu/tudomany/til/2020/11/29/milyen_szamokra_ne_huzzunk_be_a_lotton
Amúgy szerintem még egy rádióműsorban hallottam erről vagy 15 éve…
(És akkor az a sok ezer konkrétan 1340, bár a NER-es Index hibajelöléseivel kicsit elégedetlen vagyok…)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!