Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tudnátok segíteni kémiában?...

Tudnátok segíteni kémiában? Képletekről lenne szó

Figyelt kérdés

Pl felrajzolni a 2,3,3 trimetilhexán, 3-etil-4-metilheptán atomcsoportos képletét.

Vagy akár rajzról ezeket felismerni, de teljesen el vagyok veszve

Tudnátok segíteni, vagy akár videót, vagy bármit linkelni amiből tudok tanulni?

Egyszerűen nem értem hogyan, mi alapján kell

tegnapelőtt 16:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A hexánig, meg a heptánig megvan? 6 ill 7 szénatomos telített szénhidrogén:)

a metil és etilcsoportot tudod, ha tudod. A számok meg azt jelölik, hogy melyik szénatomhoz kapcsolódik a metil és etilcsoport. Ez nem bonyolult:)

tegnapelőtt 16:27
 2/4 anonim válasza:
Nem nehéz a téma, szerintem keress rá youtuben, biztos, hogy van valamilyen videó amiben elmagyarázzák.
tegnapelőtt 16:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! De eddig semmit nem találtam, nem tudom hogy keressek rá
tegnapelőtt 16:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Az ábra segít a megértésben:

[link]

Kiegészítésképpen az ábrához annyit fűznék hozzá, hogy az alsó két képleten azért kell így számozni, mert azon a végen kezdjük el a leghosszabb láncot számozni, ahová közelebb esik az "oldalcsoport". Ezért nem a 6-osnál kezdünk egyessel.

A google keresőbe az "elágazó láncú széhidrogének elnevezése" keresőszavakat kell beírni. Ha vizuális típus vagy, a találatok megjelenése után a keresőmező alatti "képek" szövegre kell kattintani!

[link]

tegnapelőtt 19:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!