Otthon a gázrózsára, ha teszek üres serpenyőt, hány fokra hevíti? ( sajnos sikerült 5 percig egy bevonatosat "forralni") Elérhette a veszélyes szintet, ahol karos anyagok szabadulnak fel?
Egy 2 kilowattos gázrezsó simán tönkre égeti a polimer alapú tapadásgátló réteget egy átlagos méretű serpenyőn. Általában büdösíteni kezd, így a konyhában tartózkodó ember észreveszi, még mielőtt használhatatlanra rongálódna.
Az ilyen rongálódás szemmel is jól látható. Ha a bevonat még egyben van, akkor lehet használni, de már nem biztos, hogy tartós lesz.
Nem is kell nagy túlmelegedés, mert pl. a hússütés már 150 Celsius fok felett kinyírja az ilyen tapadásgátlókat, ezért arra már tisztára koptatott régi alumínium, vagy zománcos-pléh serpenyőket használok.
Uhhh akkor lehet ķáros anyagok is szabadultak fel. Es mi meg itt voltunk a gyerekekkel a konyhába és ettümk. De tán egyszeri alkalommal csak nem betegítettem meg őket....?. Hát nyugodtan nem fogok aludni. Nagyon félek a káros anyagoktól. Tudom vannak jócskán, de ezt én okoztam a figyelmetlenségemmel.
Inkánb kidobom a serpenyőt. Látszólag semmi baja, tegnap még forrón belenyúltam stresszhelyzetemben, nem volt megpuhulva semmi. De csak magában hevült....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!