A Nap energiája hány atombombának felel meg?
A nap folyamatosan energiát termel. Akkor egyszerűen végtelen a válasz. :D
Kéne tudni mennyi idő alatt… Egy nap alatt szerintem kb olyan 50 billió “Little boy” típusú atombombányi energiát termel ki. De nem matekoztam ki precízen…
3.8 x 10^26 joule energiát termel a Nap másodpercenként.
A legnagyobb atombomba, a Tsar Bomba, az pedig 2.1 x 10^16 joule.
Ha a google számológép nem hazudik, akkor a Nap egyetlen másodperc alatt 18095238095-ször (18 milliárdszor) több energiát bocsát ki, mint a legerőteljesebb atombomba, amit valaha robbantottak.
Nem tudom, ki és miért pontozta le a 2. választ, amikor elég pontosan levezeti, hogy mennyivel több energiát termel a Nap másodpercenként, mint egy atombomba (illetve hidrogénbomba).
Annyit azért pontosítanék hozzá, hogy én azt találtam, hogy a Cár bomba kb. 2,1-2,4*10^17 J energiájú lehetett, kb. egy nagyságrenddel több, mint amit a 2. válaszoló írt. De így is milliárdos nagyságrendű különbég jön ki, az elég tekintélyes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!