Jól gondolom, hogy a folyóiratcikkeknél, a szerzők felsorolásánál, az első és az utolsó hely a kiemelt, még akkor is, ha a levelezős szerző nem az utolsó, hanem az első?
Leggyakrabban: Az első helyen az áll aki az érdemi munka nagy részét csinálta, a végén pedig a PI (kutatócsoport vezetője).
Általában amúgy van egy contribution statement bekezdés is, ahol le van írva hogy ki mit tett hozzá.
Köszönöm a válaszokat.
Angol nyelvű oldalakat olvasva, ahol ezt taglalják, nekem az jön le, hogy ez a két hely a kiemelt, a legelső szerző után következik kiemeltség szempontjából. Ahogyan a 2-es hozzászóló írja, a legutolsó általában a vezető. Na de mi van, ha az utolsó sem rangidős, sem vezető? "Értékesebb" hely, mint pl. a második?
A "contribution statement" valóban egyértelműsíti, ki mennyiben járult hozzá a munkához, de a publikációs listában ez nem látszik.
Egyébként hallottam olyan gyakorlatot is, ahol abc sorrendben jelenítik meg a szerzőket, bár szerintem ez már nem szokás sehol.
Az ABC rang az ponthogy mostanában kezd feljönni.
Az első szerző aki az érdemi munka nagyrészét csinálta.
Az utolsó szerző a csoportvezető/ötletadó aki felügyelte a munkát.
Ez a két pozíció a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!