A párválasztást az embereknél a természet intézi vagy autonóm döntés következménye?
Valamiért a legtöbb esetben a párok nagyon passzolnak, főleg megjelenésre.
Ez lehet egy természeti törvény?
1
Kifejtenéd egy kicsit bővebben?
A legtöbb esetben ez társadalmi döntés eredménye, melybe a közvetlenül érintett feleknek csak korlátozott beleszólása lehet!
A nagyon vonzó fiatalok meg tudják oldani a saját preferenciáik szerint, a többi pedig vagy beéri a (sokszor rokonság által, egyházilag, stb. kiutalt) maradékkal, vagy incelként végzi.
Főleg a véletlen számít, csak abból tud mindenki választani, akikkel találkozik az pedig jobbára véletlentől függ.
A választás abból e kevésből már történhet bizonyos szempontok szerint, amiből a hajlandóság nem lebecsülendő tényező, de mindig csak abból a szűk csoportból tudjuk választani azt, aki a lehető legjobbnak tűnik pillanatnyilag és ez csak akkor reális, ha kölcsönös az érdeklődés.
4
“ aki a lehető legjobbnak tűnik pillanatnyilag”
Igen, tehát ez ilyen adok-kapok börze akkor? Nevezhető piacnak? Van piaci érték?
"Valamiért a legtöbb esetben a párok nagyon passzolnak, főleg megjelenésre"
Semmi meglepő nincs ebben. Ha nem passzolnának, akkor az azt jelenti nagy eséllyel, hogy különböznek az értékrendjeik, ergo alapból nem fognak összejönni.
Tudom, vannak kivételek, ne általánosítsunk, de pont ebben van a lényeg: ezek inkább kivételek.
Persze lehet játszani a szavakkal, hogy ezt minek nevezzük. A lényeg, hogy azért látsz összeillő párokat, mert a nem összeillőek alapból nem, vagy legfeljebb csak rövid ideig lesznek párok, ergo nem (vagy csak ritkábban) látod őket. Szerintem teljesen logikus.
Látom olvastál valamit ami úgy tűnik nagyon terjed a neten, ami különféle változatokban annyi, mint a szabad akarat kizárása és természeti törvény automatizálására való lecserélés. Ezt néha evolúcióra fogják, máskor a genetikára és mindent gépiesre cserélnek és belekerülnek a negatív dolgok is.
Ez persze nincs így. A párválasztásban több tényező is benne van és a saját döntés lényeges benne. A szülői minta is befolyást ad benne és hozzáadódik az egyéni kialakulásához. Ez se nem evolúció (ha ez is segít), se nem természeti törvény, hanem az egyéni mix a forrása.
Psycho jól írta és, ha együtt is maradnak, akkor nyilván passzolnak egymáshoz.
Evolúciós és férfi értelmetlennek tartom a párkapcsolat témát.
Egy férfinak annyi dolga van, hogy szétszórja a magvait, amit úgy tud megtenni, hogy minél több nővel van együtt.
A párkapcsolat a nőknek fontos, mivel az emberré válás során rájöttek arra, hogy ami a férfinak 9 perc szex, az neki 9 perc terhesség, és egy férfi bármikor dönthet úgy, hogy kiszáll a játékból.
Ezért különbözű szűrési módszereket fejlesztettek mi, hogy kiszűrjék a kalandorokat. Bár a jelek szerint ez még mindig nem megy nekik, hiszen egy rakás egyedülálló anya van.
De nekem ehhez férfiként mi közöm van?
Én inkább egy olyab királynak hiszem magam, aki elmegy, megharcolha a maga csatáit, majd 10 év múlva hazatér, hogy megnézze, mi lett a gyerekből, akit nemzett.
Pontosabban:
"Evolúciós és férfi szemszögből értelmetlennek tartom a párkapcsolat témát."
#9 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!