Miért lesz édes a kenyérhéj, ha sokáig rágjuk?
Figyelt kérdés
Ez benne van a biológia követelményrendszerben. Esetleg a nyálban van valamilyen enzim? Vagy ennek mi a magyarázata? Köszönöm.2010. nov. 4. 11:31
1/2 anonim válasza:
a nyálban lévő amiláz enzim szénhidrátbontó hatása miatt a keményítő több száz alfa-glükózból álló szemcséi maltózra (2 alfa-glükózból álló diszacharid) vagy sima glükózra bomlik, a keletkező cukrok édesek ámen
2/2 A kérdező kommentje:
köszi
2010. nov. 4. 11:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!