Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » U. Xorter megihletett: Mi...

U. Xorter megihletett: Mi lenne, ha a föld forgástengelye a bolygó keringési síkjában lenne? A forgástengely mindig a Nap felé mutatna, vagy a pályához képest megtartaná az irányát? Milyen lenne az időjárás (na jó éghajlat)?

Figyelt kérdés
aug. 13. 08:46
 1/9 sadam87 ***** válasza:
100%

"Mi lenne, ha a föld forgástengelye a bolygó keringési síkjában lenne?"

Valami olyasmi, mint az Uránuszon.

" A forgástengely mindig a Nap felé mutatna, vagy a pályához képest megtartaná az irányát?"

Megtartaná.

"Milyen lenne az időjárás (na jó éghajlat)?"

Passz, de valószínűleg elég érdekes.

aug. 13. 09:14
 2/9 krwkco ***** válasza:
83%

"A forgástengely mindig a Nap felé mutatna, vagy a pályához képest megtartaná az irányát?"

Az utóbbi. A csillagokhoz képest.

"Mi lenne, ha a föld forgástengelye a bolygó keringési síkjában lenne?"

1 nap 1 évig tartana.

Ahol éjszaka van ott minden nagyon lehűlne, ahol nappal ott minden nagyon felmelegedne.

aug. 13. 09:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2: Nem tartana egy nap egy évig, csak a pólusokon. Változó hosszuk lenne, mint most is, csak extrémebb mértékben. Amikor a forgástengely a Föld nap körüli pályájának érintőirányába mutatna, ugyanúgy 12 órás napok lennének mindenhol, mint most a napéjegyenlőségek körül.
aug. 13. 09:36
 4/9 krwkco ***** válasza:
100%

"1 nap 1 évig tartana."

Nem, ebben tévedtem.

Csak akkor lennének hosszú nappalok és éjszakák, amikor a forgástengely a Nap felé mutatna. Negyed évvel később 24 órás nappal-éjszaka ciklus lenne. Mintha az egész Föld a sarkkörökön túl lenne.

aug. 13. 09:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó szarul fogalmaztam, de talán érhető. A csillagok ugyanúgy naponta keringenének az égen, a nappali órák száma változna drámaian és helytől függően.
aug. 13. 09:39
 6/9 krwkco ***** válasza:
100%
Teljesen érthető volt.
aug. 13. 09:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez xorter szintu kerdes
aug. 13. 13:03
 8/9 anonim ***** válasza:
71%
Marmint h nem xorter szintu
aug. 13. 13:03
 9/9 A kérdező kommentje:

Érdekes.

Ha jól sejtem, amikor éppen a sarkokon van nyár, akkor hatalmas viharok vannak, mert a másik sarkon éppen nagyon hideg.

Ezek szerint van nappali évszak, van nappal/éjszaka évszak és van éjszakai évszak.

Ha jól sejtem, hatalmas hőingadozások, viharok tarkítanák az általunk nem ismert felépítésű élőlények életét.

aug. 13. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!