U. Xorter megihletett: Mi lenne, ha a föld forgástengelye a bolygó keringési síkjában lenne? A forgástengely mindig a Nap felé mutatna, vagy a pályához képest megtartaná az irányát? Milyen lenne az időjárás (na jó éghajlat)?
"Mi lenne, ha a föld forgástengelye a bolygó keringési síkjában lenne?"
Valami olyasmi, mint az Uránuszon.
" A forgástengely mindig a Nap felé mutatna, vagy a pályához képest megtartaná az irányát?"
Megtartaná.
"Milyen lenne az időjárás (na jó éghajlat)?"
Passz, de valószínűleg elég érdekes.
"A forgástengely mindig a Nap felé mutatna, vagy a pályához képest megtartaná az irányát?"
Az utóbbi. A csillagokhoz képest.
"Mi lenne, ha a föld forgástengelye a bolygó keringési síkjában lenne?"
1 nap 1 évig tartana.
Ahol éjszaka van ott minden nagyon lehűlne, ahol nappal ott minden nagyon felmelegedne.
"1 nap 1 évig tartana."
Nem, ebben tévedtem.
Csak akkor lennének hosszú nappalok és éjszakák, amikor a forgástengely a Nap felé mutatna. Negyed évvel később 24 órás nappal-éjszaka ciklus lenne. Mintha az egész Föld a sarkkörökön túl lenne.
Érdekes.
Ha jól sejtem, amikor éppen a sarkokon van nyár, akkor hatalmas viharok vannak, mert a másik sarkon éppen nagyon hideg.
Ezek szerint van nappali évszak, van nappal/éjszaka évszak és van éjszakai évszak.
Ha jól sejtem, hatalmas hőingadozások, viharok tarkítanák az általunk nem ismert felépítésű élőlények életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!