Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van olyan szer, aminek egyszer...

Van olyan szer, aminek egyszeri használata elmulasztja a kokain, vagy heroin függőséget?

Figyelt kérdés

Vagy néhány használata.

És az egészséget nem károsítja. Jól jöhetne sok olyan embernek, aki nem tud leszokni.

aug. 5. 23:54
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

30

Azért, mert a vitaminhoz nem kell vény, és sima boltban is van (pl. COOP).

okt. 21. 12:20
 32/38 anonim ***** válasza:

#30 (08:16) - Szándékos Bendegúz válaszainak tudományos méltatása:

😁

"Engem nem zavar, ha nektek vitaminhiányotok van."

- nekem már nincs vitaminhiányom, mert amikor nyolc éve elkezdett vérezni a seggem, akkor ráébredtem, hogy táplálékkiegészítőket kell szednem. Azóta minden egyes nap így teszek, és már teljesen tünetmentes vagyok.

😆

"De itt szeretném megemlíteni, hogy a vitamin szó egy szóösszetétel: a VIT-AMIN."

- sajna ezt nem jól tudod. A "vitamin" kifejezés historikus eredetű gyűjtőnév olyan anyagokra, melyek támogatják a sejtek anyagcseréjét, de nem számítanak közvetlen tápanyagoknak. Az "amin" funkciós csoport sem lényeges, mert nem kifejezetten ehhez kötődik a mai besorolás. Például a legfontosabb esszenciális vitaminunk a "C" triviális névvel illetett, de vegyileg nem tartalmaz egyetlen nitrogénatomot sem - aminocsoportot meg pláne nem.

😂

"Bármelyik (vitamin) hiánya halált okoz."

- ez sem igaz, csakis az esszenciális - tehát a szervezet által nem szintetizált - vitaminok hiánya okoz súlyos hiánybetegséget és később szövődményes elhalálozást.

(Az én seggem leginkább a C-vitamin hiányát bánta, mert hiába táplálkoztam változatosan, sajna nagyon kevés kivétellel csak hőkezelt ételeket ettem, amelyek köztudottan C-vitamin hiányosak. Nyers zöldségeket és gyümölcsöt csak nyáron ettem a kertből, de azt is nagyon keveset - ezért négy kolonoszkópiás vizsgálattal büntettek meg az istenek.)

🤣

"Azt jelenti, hogy az élethez szükséges aminósavak."

- ezekhez a megkajált fehérjék lebontásával jut hozzá a szervezet, de hiába van meg az összes aminosavad, ettől még nyugodtan lebetegedhetsz skorbutban vagy beriberiben!

fojt. köv.

okt. 21. 14:17
 33/38 anonim ***** válasza:

"Olyanról nem tudok, hogy valaki METADON hiánytól szenvedne."

- Szándékos Bendegúz szánalmasan hiányos ismeretei nem határozzák meg a valóságot, ugyanis vannak aranylövés-közeli állapotba jutott heroinisták, akik a hirtelen elvonásba is már könnyen belehalnának. Az ilyen eseteken csak a tervszerű elvonókúra segít, melyhez a metadon egy kedvezőbb lehetőséget biztosít, mint az eredetileg használt drog.

🤦

"A metadon még nehezebben takarítható ki a szervezetvól, mint a heroin"

- a metadon hatásának lassabb fel és lefutása terápiás előnynek számít, pontosan ezért használják.

😎

"Viszont a metadon forgalmazás igen nagy üzletnek tűnik."

- sajna az egész gyógyszeripar egy mocskos biznisszé fajult a kapitalista társadalmi berendezkedésben. Ez politikai és gazdasági probléma. A kolonoszkópiás vizsgálathoz árult makrogolos hashajtó is egy ebéd árába kerül annak ellenére, hogy a valós előállítási költsége egy gépsoron gyártott nyalóka árával egyezik.

😠

"Ha a vitaminforgalmazás nagy üzlet lenne, akkor a gyógyszertárak tele lennének nagy dózisú vitaminokkal. De nincsenek."

- Ez egy könnyen cáfolható orbitális HAZUGSÁG! Mivel a táplálékkiegészítők piaca jóval szabadabb mint a kontrollált gyógyszerkészítményeké, így ott kevésbé pofátlan az árképzés. A gyógyszertárak tele vannak vitaminokkal, ezt néhány klikkel leellenőrizheted bármely gyógyszertár-üzletlánc webshopjában!

😂

De ezeken kívül még a sport-tápszereket forgalmazó cégeknél és a hétköznapi élelmiszer-kereskedések kínálatában is megtalálod a legfontosabb vitaminkészítményeket - a C-vitamint például feleslegesen nagy dózisú grammos tablettás kiszerelésekben. (Késsel érdemes felnégyelni az ilyen nagy tablettákat.)

🤔😕😟

Kedves Bendegúz - jó érzés, hogy szándékosan hülyébbnek tetteted magad, mint amilyen is vagy valójában?

okt. 21. 14:23
 34/38 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
Az eredeti kérdés az volt, hogy van-e olyan szer, aminek az egyszeri, vagy többszöri használata elmulasztja a heroin vagy a kokain függőséget?
okt. 21. 18:48
 35/38 anonim ***** válasza:

#34 - Szándékos Bendegúz - hidd el, hogy mi se vagyunk funkcionális analfabéták.

🤦

Én írtam a legelső választ is, amelyben a feltett kérdést röviden meg is válaszoltam!

Egyéb óhaj-sóhaj? Az előző két neked szánt kritikát már megemésztetted, vagy még némi pontosítást kérsz hozzá?

okt. 21. 18:54
 36/38 anonim válasza:

Szándékos Bendegúz-nak címezve:

némileg bennfentesként és ex-drogosokat/drogosokat ismerve: a szcientológia egyház technológiája jelen formájában nem tudja kezelni a drogfüggőséget. Én is azt hittem, hogy tudja, mert annyira logikus volt az egész, de tévedtem. Családtagom ex-drogos, és elvégezte a méregtelenítőt és objektív processzeket is (plusz etikai kezelés). Ami gyakorlatilag több is, mint amit a Narconon csinál. Továbbra is visszaesett, többször is. Történetesen tudom, hogy azért szűnt meg többek között a garábi Narconon központ, mert voltak visszaesők. Olyan is volt, aki harmadszorra már nem végezte el a programot, mert megint visszaesett. Úgy, hogy a végére már milliós nagyságrendű összegekbe került a teljes program.

A méregtelenítés jónak tűnt, az objektív processzek, amiket használtam, hogy segítsem drogos családtagom, amikor jött le a cuccról, segítettek. Sőt, beállva is segítettek. DE nem heroin és kokain volt, hanem ennél kevésbé súlyosabb cuccok, mint speed, eki, fű stb. Ez amúgy a méregtelenítő és az objektív processzek elvégzése után történt.

Ha ott vannak a lelki (pl. anyagi) problémák, és ott vannak a cuccozás mentális képei (engramjai), a program csak átmeneti megoldást fog adni.

A vitamin önmagában még nem csoda, ha már itt tartunk. A vitaminhoz kell még a fehérje (aminosavak), a normális táplálkozás (rostok stb.), egy jó emésztőrendszer, amely fel tudja dolgozni a kapott tápanyagokat és testedzés. Ha már szcn. és vitamin: nézd meg Lenkei Gábort (aki ráadásul OT is...) és nézz meg egy józan sportembert (nem az elvetemült testépítőkre gondolok). Jobb állapotban vannak testileg.

okt. 22. 16:50
 37/38 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
47%

Köszönöm, hogy ezt megírtad.

Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor van egy családtagod, aki többször is visszaesett, miután elvégezte a Narconon központ programját.

Ebből azt a tanulságot vontad le, hogy a program nem hatásos.

Én is úgy tudom, hogy a Narconon központok nem mindenkin tudnak segíteni.

Vannak olyan esetek, amikor minden igyekezetük ellenére újra drogozni kezd

aki már méregtelenítve lett.

A másik dolog, amit helytelenítesz, hogy komoly pénzbe kerül a drogmentesítés.

Igazad van.

De felhívnám a figyelmedet néhány dologra.

Bármelyik drogost is nézed, eredetileg méregtelen testtel kezdett el drogozni.

Tehát a tiszta test még nem biztosíték arra senkinél, hogy holnap már nem kezd valami önkábításba.

Az anyagi része:

Sokba kerül a méregtelenítés?

És mennyibe kerül a drogozás?

Sajnálod a pénzt a méregtelenítésre?

Miért nem sajnálod inkább a drogokra költött összegeket?

Itt egyetlen esetből azt a tanulságot vonod le, hogy az egész megoldás rossz.

Ez nem igaz.

Járj utánna, hogy hány megmentett drogos jut arra a néhány visszaesőre, és azután kezd el leértékelni a Narconon hatásosságát.

okt. 23. 08:34
 38/38 anonim válasza:

Ibogain?

De ha jól tudom azt is elfelejted ki vagy mindent ujra tanulsz beszélni stb…

nov. 15. 10:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!