Van olyan szer, aminek egyszeri használata elmulasztja a kokain, vagy heroin függőséget?
Vagy néhány használata.
És az egészséget nem károsítja. Jól jöhetne sok olyan embernek, aki nem tud leszokni.
30
Azért, mert a vitaminhoz nem kell vény, és sima boltban is van (pl. COOP).
#30 (08:16) - Szándékos Bendegúz válaszainak tudományos méltatása:
😁
"Engem nem zavar, ha nektek vitaminhiányotok van."
- nekem már nincs vitaminhiányom, mert amikor nyolc éve elkezdett vérezni a seggem, akkor ráébredtem, hogy táplálékkiegészítőket kell szednem. Azóta minden egyes nap így teszek, és már teljesen tünetmentes vagyok.
😆
"De itt szeretném megemlíteni, hogy a vitamin szó egy szóösszetétel: a VIT-AMIN."
- sajna ezt nem jól tudod. A "vitamin" kifejezés historikus eredetű gyűjtőnév olyan anyagokra, melyek támogatják a sejtek anyagcseréjét, de nem számítanak közvetlen tápanyagoknak. Az "amin" funkciós csoport sem lényeges, mert nem kifejezetten ehhez kötődik a mai besorolás. Például a legfontosabb esszenciális vitaminunk a "C" triviális névvel illetett, de vegyileg nem tartalmaz egyetlen nitrogénatomot sem - aminocsoportot meg pláne nem.
😂
"Bármelyik (vitamin) hiánya halált okoz."
- ez sem igaz, csakis az esszenciális - tehát a szervezet által nem szintetizált - vitaminok hiánya okoz súlyos hiánybetegséget és később szövődményes elhalálozást.
(Az én seggem leginkább a C-vitamin hiányát bánta, mert hiába táplálkoztam változatosan, sajna nagyon kevés kivétellel csak hőkezelt ételeket ettem, amelyek köztudottan C-vitamin hiányosak. Nyers zöldségeket és gyümölcsöt csak nyáron ettem a kertből, de azt is nagyon keveset - ezért négy kolonoszkópiás vizsgálattal büntettek meg az istenek.)
🤣
"Azt jelenti, hogy az élethez szükséges aminósavak."
- ezekhez a megkajált fehérjék lebontásával jut hozzá a szervezet, de hiába van meg az összes aminosavad, ettől még nyugodtan lebetegedhetsz skorbutban vagy beriberiben!
fojt. köv.
"Olyanról nem tudok, hogy valaki METADON hiánytól szenvedne."
- Szándékos Bendegúz szánalmasan hiányos ismeretei nem határozzák meg a valóságot, ugyanis vannak aranylövés-közeli állapotba jutott heroinisták, akik a hirtelen elvonásba is már könnyen belehalnának. Az ilyen eseteken csak a tervszerű elvonókúra segít, melyhez a metadon egy kedvezőbb lehetőséget biztosít, mint az eredetileg használt drog.
🤦
"A metadon még nehezebben takarítható ki a szervezetvól, mint a heroin"
- a metadon hatásának lassabb fel és lefutása terápiás előnynek számít, pontosan ezért használják.
😎
"Viszont a metadon forgalmazás igen nagy üzletnek tűnik."
- sajna az egész gyógyszeripar egy mocskos biznisszé fajult a kapitalista társadalmi berendezkedésben. Ez politikai és gazdasági probléma. A kolonoszkópiás vizsgálathoz árult makrogolos hashajtó is egy ebéd árába kerül annak ellenére, hogy a valós előállítási költsége egy gépsoron gyártott nyalóka árával egyezik.
😠
"Ha a vitaminforgalmazás nagy üzlet lenne, akkor a gyógyszertárak tele lennének nagy dózisú vitaminokkal. De nincsenek."
- Ez egy könnyen cáfolható orbitális HAZUGSÁG! Mivel a táplálékkiegészítők piaca jóval szabadabb mint a kontrollált gyógyszerkészítményeké, így ott kevésbé pofátlan az árképzés. A gyógyszertárak tele vannak vitaminokkal, ezt néhány klikkel leellenőrizheted bármely gyógyszertár-üzletlánc webshopjában!
😂
De ezeken kívül még a sport-tápszereket forgalmazó cégeknél és a hétköznapi élelmiszer-kereskedések kínálatában is megtalálod a legfontosabb vitaminkészítményeket - a C-vitamint például feleslegesen nagy dózisú grammos tablettás kiszerelésekben. (Késsel érdemes felnégyelni az ilyen nagy tablettákat.)
🤔😕😟
Kedves Bendegúz - jó érzés, hogy szándékosan hülyébbnek tetteted magad, mint amilyen is vagy valójában?
#34 - Szándékos Bendegúz - hidd el, hogy mi se vagyunk funkcionális analfabéták.
🤦
Én írtam a legelső választ is, amelyben a feltett kérdést röviden meg is válaszoltam!
Egyéb óhaj-sóhaj? Az előző két neked szánt kritikát már megemésztetted, vagy még némi pontosítást kérsz hozzá?
Szándékos Bendegúz-nak címezve:
némileg bennfentesként és ex-drogosokat/drogosokat ismerve: a szcientológia egyház technológiája jelen formájában nem tudja kezelni a drogfüggőséget. Én is azt hittem, hogy tudja, mert annyira logikus volt az egész, de tévedtem. Családtagom ex-drogos, és elvégezte a méregtelenítőt és objektív processzeket is (plusz etikai kezelés). Ami gyakorlatilag több is, mint amit a Narconon csinál. Továbbra is visszaesett, többször is. Történetesen tudom, hogy azért szűnt meg többek között a garábi Narconon központ, mert voltak visszaesők. Olyan is volt, aki harmadszorra már nem végezte el a programot, mert megint visszaesett. Úgy, hogy a végére már milliós nagyságrendű összegekbe került a teljes program.
A méregtelenítés jónak tűnt, az objektív processzek, amiket használtam, hogy segítsem drogos családtagom, amikor jött le a cuccról, segítettek. Sőt, beállva is segítettek. DE nem heroin és kokain volt, hanem ennél kevésbé súlyosabb cuccok, mint speed, eki, fű stb. Ez amúgy a méregtelenítő és az objektív processzek elvégzése után történt.
Ha ott vannak a lelki (pl. anyagi) problémák, és ott vannak a cuccozás mentális képei (engramjai), a program csak átmeneti megoldást fog adni.
A vitamin önmagában még nem csoda, ha már itt tartunk. A vitaminhoz kell még a fehérje (aminosavak), a normális táplálkozás (rostok stb.), egy jó emésztőrendszer, amely fel tudja dolgozni a kapott tápanyagokat és testedzés. Ha már szcn. és vitamin: nézd meg Lenkei Gábort (aki ráadásul OT is...) és nézz meg egy józan sportembert (nem az elvetemült testépítőkre gondolok). Jobb állapotban vannak testileg.
Köszönöm, hogy ezt megírtad.
Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor van egy családtagod, aki többször is visszaesett, miután elvégezte a Narconon központ programját.
Ebből azt a tanulságot vontad le, hogy a program nem hatásos.
Én is úgy tudom, hogy a Narconon központok nem mindenkin tudnak segíteni.
Vannak olyan esetek, amikor minden igyekezetük ellenére újra drogozni kezd
aki már méregtelenítve lett.
A másik dolog, amit helytelenítesz, hogy komoly pénzbe kerül a drogmentesítés.
Igazad van.
De felhívnám a figyelmedet néhány dologra.
Bármelyik drogost is nézed, eredetileg méregtelen testtel kezdett el drogozni.
Tehát a tiszta test még nem biztosíték arra senkinél, hogy holnap már nem kezd valami önkábításba.
Az anyagi része:
Sokba kerül a méregtelenítés?
És mennyibe kerül a drogozás?
Sajnálod a pénzt a méregtelenítésre?
Miért nem sajnálod inkább a drogokra költött összegeket?
Itt egyetlen esetből azt a tanulságot vonod le, hogy az egész megoldás rossz.
Ez nem igaz.
Járj utánna, hogy hány megmentett drogos jut arra a néhány visszaesőre, és azután kezd el leértékelni a Narconon hatásosságát.
Ibogain?
De ha jól tudom azt is elfelejted ki vagy mindent ujra tanulsz beszélni stb…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!