Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mikortól van nyár vége?

Mikortól van nyár vége?

Figyelt kérdés
tudom hogy pontosan nem lehet behatárolni de érdekel hogy szerintetek mikortól van "nyár vége" vagy mikortól van az az időszak amikor már kezdünk kimenni a nyárból.

júl. 30. 19:54
A kérdező szavazást indított:
már tart
még nem tart
27 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem augusztus 20 után van a nyár vége.
júl. 30. 19:56
 2/8 A nagy Levin ***** válasza:
88%
A csillagászati nyár vége szeptember 22. A meteorológiai nyár augusztus 31-ig tart. Viszont az időjárást nem ilyen egyszerű meghatározni. Előfordulhat, hogy augusztus közepétől csökken a hőmérséklet, ugyanakkor az is lehetséges, hogy szeptember közepén még 30 fok felett lesz. Ezeknek a függvénye is, mikortól hogy kezdünk kimenni a nyárból.
júl. 30. 20:32
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

szerintem is aug.20. után kezdünk kimenni a nyárból, mert érezhetően hosszabbodnak az éjszakák és hűvösödnek a hajnalok

de azért ilyenkor még elég gyakran meleg az idő. és utána még a szeptember is elég gyakran szokott hozni legalább egy-két nyárias időszakot (néha pedig telibe nyári meleggel telik)

júl. 30. 21:10
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
Többnyire aug közepétől kezd el lehűlni az idő de változó. Van hogy kicsivel hamarabb de volt, hogy még egy hónapot ráhúzott a meleg. Remélem idén is sokáig tart!
júl. 30. 21:11
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
amúgy időjárás szempontjából én az utolsó nyárias időszak végét tekintem a nyár végének. (nyárias időszak alatt azt értem, amikor kicsit tartósabban legalább 26-28 fokok vannak, az emberek még nyári öltözékben mászkálnak, nyárba illő szabadidős tevékenységeket végeznek, stb.). szóval volt olyan év, hogy már augusztus első felében véget ért a nyár, meg olyan is, hogy csak szeptember végén.
júl. 30. 21:14
 6/8 anonim ***** válasza:
17%
Nem lesz vége. Ez a hőmérséklet már csak emelkedni fog.
aug. 1. 01:08
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
#6 nem lesz vége? na, hát úgyis mindig irigykedtem az ausztrálokra, hogy karácsonyi összejövetel gyanánt kertipartiznak, míg mi rakaton nyomorgunk valamelyik rokon nappalijában
aug. 1. 01:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Csillagászati semmit sem jelent mert 2022 és 23 októbere is 30 fokokkal telt semmi esővel . A meteorológia szerint a nyár a tartós 18 cfok , tehát májustól október feléig tart . Nekem a nyár vége a hideg éjjelek eső borongós felhő tompa nap , ez okt vége nov eleje .
aug. 11. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!