Mikortól van nyár vége?
Figyelt kérdés
tudom hogy pontosan nem lehet behatárolni de érdekel hogy szerintetek mikortól van "nyár vége" vagy mikortól van az az időszak amikor már kezdünk kimenni a nyárból.júl. 30. 19:54
A kérdező szavazást indított:
már tart
még nem tart
27 szavazat
1/8 anonim válasza:
Szerintem augusztus 20 után van a nyár vége.
2/8 A nagy Levin válasza:
A csillagászati nyár vége szeptember 22. A meteorológiai nyár augusztus 31-ig tart. Viszont az időjárást nem ilyen egyszerű meghatározni. Előfordulhat, hogy augusztus közepétől csökken a hőmérséklet, ugyanakkor az is lehetséges, hogy szeptember közepén még 30 fok felett lesz. Ezeknek a függvénye is, mikortól hogy kezdünk kimenni a nyárból.
3/8 anonim válasza:
szerintem is aug.20. után kezdünk kimenni a nyárból, mert érezhetően hosszabbodnak az éjszakák és hűvösödnek a hajnalok
de azért ilyenkor még elég gyakran meleg az idő. és utána még a szeptember is elég gyakran szokott hozni legalább egy-két nyárias időszakot (néha pedig telibe nyári meleggel telik)
4/8 anonim válasza:
Többnyire aug közepétől kezd el lehűlni az idő de változó. Van hogy kicsivel hamarabb de volt, hogy még egy hónapot ráhúzott a meleg. Remélem idén is sokáig tart!
5/8 anonim válasza:
amúgy időjárás szempontjából én az utolsó nyárias időszak végét tekintem a nyár végének. (nyárias időszak alatt azt értem, amikor kicsit tartósabban legalább 26-28 fokok vannak, az emberek még nyári öltözékben mászkálnak, nyárba illő szabadidős tevékenységeket végeznek, stb.). szóval volt olyan év, hogy már augusztus első felében véget ért a nyár, meg olyan is, hogy csak szeptember végén.
6/8 anonim válasza:
Nem lesz vége. Ez a hőmérséklet már csak emelkedni fog.
7/8 anonim válasza:
#6 nem lesz vége? na, hát úgyis mindig irigykedtem az ausztrálokra, hogy karácsonyi összejövetel gyanánt kertipartiznak, míg mi rakaton nyomorgunk valamelyik rokon nappalijában
8/8 anonim válasza:
Csillagászati semmit sem jelent mert 2022 és 23 októbere is 30 fokokkal telt semmi esővel . A meteorológia szerint a nyár a tartós 18 cfok , tehát májustól október feléig tart . Nekem a nyár vége a hideg éjjelek eső borongós felhő tompa nap , ez okt vége nov eleje .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!