Milyen kőzet, ásvány ez a szép kék kő, amit találtam?
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, mert még sosem láttam ilyet. Valószínűleg nem értékes, de nagyon tetszik. Alsó-Ausztriában találtam egy folyómederben.
júl. 22. 19:11
2/4 anonim válasza:
Tényleg szép. A színárnyalatai és az üveges anyaga hasonlít pl. a kalcedonra és krizoprázra, azonban azokra nem jellemző a buborékos, hólyagos felszín. Kicsit hasonlít a moldavitra, ami a találás helye alapján szintén szóba jöhet, de a moldavit általában zöldes árnyalatú és bár barázdált, olvadt felszínű, de csak a legritkább esetben buborékos. Ha a felsoroltak mind kizárhatók, akkor az a legvalószínűbb lehetőség, hogy egy szép, folyóban lecsiszolódott üvegsalak darabról van szó. Valami ilyesmi:
4/4 EagleHUN válasza:
Ez szerintem is a folyóban csiszolódott üvegsalak lesz.
Ahogy #2 írta a buborékossága ami árulkodó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!