Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Azt honnan lehet megtudni,...

Azt honnan lehet megtudni, hogy egy gyógyszernek melyik az eredeti és melyik az utángyártott verziója?

Figyelt kérdés
Hallottam az utángyártottak nem olyan hatásosak annak ellenére sem hogy elvileg ugyanannyi hatóanyag van bennük
2024. jún. 26. 00:20
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Gyógyszerben nincs olyan, hogy "utángyártott". Vannak minőségi, selejt és teljesen hamis készítmények.

A komolyabb cégek szinte kivétel nélkül betartják a minőséget, tehát nem számít, hogy nem ők voltak az első gyártói valamilyen szernek. A gyógyszerforgalmazás szabályozott és engedélyköteles tevékenység, ezért ritkán esik meg olyan hiba, hogy selejtet szállítanak ki a gyógyszertárakba. Ezért van bevezetve az egyes sarzsok jegyzése is!

2024. jún. 26. 01:06
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

"Hallottam"

Én azt is hallottam, hogy a Balaton nem létezik, a Föld pedig lapos.

NEm szabad minden konteós mendemondát elhinni.

2024. jún. 26. 08:12
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

"nem olyan hatásosak"

Ilyen előfordulhat. Hiába ugyanaz a hatóanyag - lehetséges, hogy a hordozó, az eloszlása, vagy más körülmények miatt például másképp szívódik fel, stb.

2024. jún. 26. 08:16
 4/7 anonim ***** válasza:
9%

Hát ez így van, mint #3 írja. Más gyártótól "ugyanaz" a készítmény akár más betegségeket is befolyásol. De ez senkit nem érdekel, mert a kórházak főnökei is le vannak fizetve valamelyik gyártó által.

Például Füreden, a szívkórházban, mikor az újonnan felvétel alatt álló infarktusos közölte az orvossal, hogy neki egyfajta szívgyógyszere enyhít valami másból eredő tünetet, a felvevő orvos idegesen kitört, hogy márpedig nálunk egyfajta márkát adunk. :D

2024. jún. 26. 09:49
 5/7 anonim ***** válasza:
72%

A kérdésre válaszolva: még akár a wiki is elég információt ad. Ilyen jellegű oldalakon, például:

[link]

A net meg, akár hiszed akár nem, ingyen tovább, mélyebben is kutatható. Én például nagyon kiművelődtem a Claritine körül folyó harcokból (ez, ugye, Amerikában zajlott).

2024. jún. 26. 09:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom utángyártott alatt a generikumokat érted.

Nem hatnak kevésbé, de előfordul, hogy egyik embernek ez vagy az jobban "működik", mivel nem vagyunk egyformák.

2024. jún. 27. 06:12
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

Szteroidokra gondolhat a kérdező.

Utángyártott az amit Jóskapista, vagy akár én utángyártunk a sufniban.

Azt teszünk bele amihez épp hozzájutunk kb.

2024. júl. 3. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!