Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől van ilyen nagyon fülledt...

Mitől van ilyen nagyon fülledt meleg hetek óta?

Figyelt kérdés
Nyíregyházán ez a helyzet, hiába van csak 18-25 fok, akkor is szakad az emberről a víz olyan magas a páratartalom. Pedig majd minden nap szokott esni is elég nagy mennyiségű eső.
jún. 9. 16:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

" Pedig majd minden nap szokott esni is elég nagy mennyiségű eső."

Hát pont ezért.

jún. 9. 16:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Meg is válaszoltad magadnak a kérdést:

"Pedig majd minden nap szokott esni is elég nagy mennyiségű eső."

és mivel sok a víz, így:

"olyan magas a páratartalom"

ha magas a páratartalom, akkor az ember melegebbnek érzi a levegőt (hőérzet):

[link]

jún. 9. 16:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én azért javítanék egy kicsit #2-es válaszán: magasabb páratartalomban nem a levegőt érezzük melegebbnek, a páratartalom nem befolyásolja a bőr receptorait. Az izzadság párolgása hűti a testet, de ha telítettebb a levegő párával, akkor lassabban tud párologni az izzadtság, így kevésbé hatékony a test hűtése. A levegőt nem érezzük melegebbnek, mi magunk vagyunk melegebbek.
jún. 9. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem a Nap csinálja, de ilyenkor nyáron hiába is tiltakoznál a Nap választási irodájában, hogy túl megizzaszt, a Nap kampánya arra épül, hogy nyáron pompás fülledt meleget csinál mindenkinek, akár rá szavaz valaki, akár nem.
jún. 9. 22:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Én abban a hitben voltam, hogy ha kicsapódik a légkörben lévő pára, csapadék formájában, akkor csökkenie kellene a légkör páratartalmának. Minden nap esik egy ideje, van hogy 20-30 mm is lejön egy nap alatt, mégis ugyanolyan fülledt meleg van 70-80% páratartalommal.
jún. 10. 20:04
 6/7 anonim ***** válasza:

"ha kicsapódik a légkörben lévő pára, csapadék formájában, akkor csökkenie kellene a légkör páratartalmának"

Viszont a légkörben kicsapódott pára máshonnan származik (nézd meg, a radarképen, hogy a zivatarfelhő általában valahonnan jön, nem helyileg jelenik meg a semmiből), illetve a légkörből való kicsapódás előbb történt mint maga a légkör párássága.

jún. 10. 21:46
 7/7 anonim ***** válasza:

"ha kicsapódik a légkörben lévő pára"

Te most fenn a légkörben gólyaként röpdösve érzed magasnak a páratartalmat, vagy lent a földfelszínen? Ahová eső formájában lejutott?

jún. 11. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!