Miért nem hányunk, a meleg instant teás víztől?
Nem szokás hányni a meleg víztől, ha nálad mégis így van az egyéni, vagy lehet, hogy pszichológiai hatás, de sztem egyszerűen csak félreolvastál valamit.
A meleg sós víztől lehet hányni, de az más, ott a sós víz vált ki egy védelmi reflexet, ami eltávolítj a sót a gyomorból, annak érdekében, hogy a só ne tudja elvonni a szervezettől a vizet, és ezzel kiszáradást okozni.
Idézlek "már megittuk a vizet mégse hánytunk"
Tehát ezek szerint mégis hányni szeretnél, bár azt írod nem szeretnél. Én már nem értelek. Ha neked jól esik a sok meleg víz, hát kortyolgasd.
Hát jó kis előadás lehet, ahol azt mondják, hogy "valami mérgezés" esetén jó a melegvizes hánytatás... Mert bizony nagyon nem mindegy, hogy mivel mérgezett az illető. Ugyanis vannak olyan mérgek amikre tilos hánytatni...
Ha ilyet mondtak, akkor kb. akkora a hitele annak, hogy hányni lehet a meleg víztől, mint annak, hogy mérgezésre hányni kell.
Amúgy mi indokolja, hogy a meleg víztől hány az ember, a hidegtől meg nem? Mi a biológiai magyarázat? Mert a sós víz ok. De a meleg víztől nem igazán hiszem, hogy hányni lehet. De kipróbálom :)
Amúgy ha egy huzamban megiszol egy-két liter vizet, már attól is előfordulhat, hogy "rosszul leszel", ez válthat ki hányingert. De az, hogy azért hánysz, mert ez meleg, azt kétlem. De, mint mondtam, kipróbálom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!