Miért van az, hogy amikor keresek valamit akkor az mindig ott van, ahol utoljára nézem?
Ha nem is utoljára, de sokáig, sok helyen keresed.
A tudomány erre azt mondja, hogy egy adott helyen nagyobb valószínűséggel nincs, mint van, tehát több olyan helyen fogod keresni, ahol nincs.
Ez pont ugyanaz, minthogy gondoltam egy egész számra 1 és 100 között, és te tippeléssel találd ki, melyik számra gondoltam. Lehet, hogy elsőre eltalálod, de valószínűbb, hogy 30-adikra.
Ehhez hasonló még szerintem a "Mindig pont akkor fogy ki, mikor szükség lenne rá."
Mert ugye mikor máskor használnád..
Összevissza raksz le dolgokat és nem a nyilvánvalóan kézre eső helyekre. Amikor meg keresed, akkor a nyilvánvalóbb helyeken keresed és ott na ná, hogy nem lesz és nem is lehet, mert összevissza rakod le épp ahogy alakul. Marad az utolsó akármilyen félreeső hely.
Amúgy meg nem kell mindenhez tudomány. Sokszor a józan ész megfelelő és néha még jobb is. :)
Ez már rég rossz, ha ez egyáltalán szóba kerülhet. :)
"éjjeli szekrény fiókjában"
Ez olyan mint az amerikai filmekben a kulcs a hűtőben. Egyszerűen SOSEM rakom oda, akkor sem, ha a kulccsal a kezemben matatok a hűtőben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!