állítólag a marst szennyezni akarják hogy globális elmelegedést érjenek el. így 50 év alatt 10 fokot emelkedne a hőmérséklet. Szerintetek lesz belőle valami?
Figyelt kérdés
2010. okt. 26. 19:40
1/5 anonim válasza:
Semmi sem lesz. A Mars még úgy is lakhatalan marad. Az a baj, hogy nincsen magnetoszférája, így erős sugárzás éri a felszínt, ráadásul a napszél közvetlenül "fújja" elfele a bolygó légkörét.
2/5 anonim válasza:
szerintem lehetséges lenne megoldani, és legalább addig sem a földet érné a szennyezés, kialakulna egy légkör és akár még életre is alkalmas lenne. Bár nem hiszem, hogy erre az elkövetkezendő években sor kerülne, mikor már az űrbe is alig járogatunk.
3/5 anonim válasza:
A másik gond tudtommal hogy nehéz mintát nyerni, mert ha feltételezik hogy vannak élőlények ott is ( csak pro és eukariotákra gondolok) és egy ilyen vírus bekerülne a Földre, az beláthatatlan következményekkel járna. Ez a vírus ellen senkinek sem lenne rezisztens az immunrendszere, a vírus/baktérium szabadon terjedhetne, mert semmi sem venné fel vele a harcot.
Illetve szennyezés.. Hogy máshogy kezdene hozzá az ember, ha nem pont a szennyezéssel. Lassan már itt a Földön is annyi szemét lesz, hogy ki kell jelölni egy szemetesbolygót, ahova kilődözzük tonnaszámra a szemetet:D
Aztán elszennyezzük az egész világűrt:D Háztartási hulladékkilőállomás:D És a szemét keringene a bolygónk körül:D
4/5 anonim válasza:
Hatalmas nagy probléma a Mars szennyezésével, hogy a víz 5 fokon már forr. Az alacsony nyomás miatt kissé más módon kell ott előállítani dolgokat, mert a folyékony halmazállapot a víz esetében egy nagyon szűk hőmérsékleti tartományba esik. Ez a légköri nyomás sokkal több problémát rejt magában, így első lépésben az ehhez való alkalmazkodás a nagyobb kérdés. Marshoz kötődő szakom van, ezért merem azt írni, hogy előbb-utóbb (utóbb) az ember be fog költözni a Marsra. Szerintem nincs annyira messze, kb. 30 év múlva már lesz ott valami komolyabb létesítmény. Most is van már ott jármű, műhold, ezek a kezdeti lépések. Sokkal hamarabb lesz ott kolónia, mint a Holdon - szerintem.
5/5 A kérdező kommentje:
a 07:55-nek.láttam a discoveryn,hogy sikeresen leszállt a jármű a marson.elég izgalmas volt.meg tudnád-e mondani hogy van-e valami fejlemény.?
2010. okt. 27. 20:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!