Háztartásban melyik a veszélyesebb ( pl.ezekkel szennyezett ruhak kimosasa lakásban kiömlése stb). Benzin, fagyálló, nitrohigito, lakkbenzin?
Ruhák kimosásánál egyik sem veszélyes, mert nincs olyan koncentráció ami veszélyes lenne. A benzin, higító, lakkbenzin elpárolog mire a mosógépbe jut.
Kiömlés esetén benzin, higító, lakkbenzin tűz/robbanás veszélyes. Illetve közvetlenül bőrre kerülve mérgező lehet. Meg nem célszerű ezeket meginni sem. De az nem csak a háztartásban a benzinkúton sem iszunk egyikből sem.
A fagyálló kicsit rosszab, mert az nem párolog el olyan gyorsan. Ruhán az sem okoz gondot, mert ha kimosod (előtte érdemes kiöblíteni) akkor nem alakul ki veszélyes koncentráció. Ez akkor okoz gondot ha valaki lenyeli (ld50 1400mg/testsúly kilogram, ami egy 60kg-os embernél kb. 75ml /0,75dl/ azért az nem kevés, hogy ennyit véletlenül meg lehessen inni).
Köszönöm szépen!
Tehát egy hetes hígítós ruha + festék is volt rajta véletlen ki lett mosva 90 fokon , az nem tett bajt a gépnek, többi ruhának, szervezetnek?
Ismerősöm.nitrohigitos kezzel mosott kezét szerelés után. Bar az ő hígítója nem volt olyan büdös, mint a miénk, de akkor is nitrohigito.
Benzines ruhát moshatok azzal a géppel, amivel a ruháinkat? Vagy elotte tisztító mosás kell?
Egy ideig mosnom kell szerelő es festő tanulók ruháit itthon
Ne mosd más ruhával együtt, mert a festékmardvány megfoghatja a másik ruhát. Amúgy kb. mire hazaérnek ezek megszáradnak. Ruhából a benzin és ezek az oldószerek gyorsan párolognak. Mi úgy szoktuk mosni, hogy előtte kiakasztjuk kb. 1 napig száradni, és utána megy be a mosógépbe. És akkor biztos, hogy mindne oldószermaradvány elpárolog belőle. De ha nem töményen öntöd be ezeket a cuccokat a mosógépbe akkor nem lesz baja. Egyébként a ruhának nem árt, mert nagyanyám még használt "mosóbenzin"-t (most folttisztító benzin, vagy benzines folttisztító néven kapható.) Később is használt ilyet és sokszor utána nyomta is be a cuccot a mosógépbe.
Ha meg olyan töménységben kerülne a ruhára akármelyik higító, hogy az képes lenne ártani a gépnek és abban megy haza (vagy kerül be a szatyorba) akkor azt érezni fogod. De szinte kizárt ruhán, mosás közben.
Ha meg ezt tanulják (írod szerelő és festő tanuló) akkor kell tanulják a balesetvédelmét és munkavédelmét ezeknek az anyagoknak kérdezd meg tőlük, vagy kérd el a vonatkozó tankönyvüket.
Mindenhol veszélyességet látok. Nekem elég ez az aggódáshoz.
Nem akartam most se együtt mosni, kapkodás eredménye volt sajnos ahogy összefogtam. Szagot nem erzek, az inkabb képzelgés. De akkor megnyugodtam, hogy nem ártottam nagyot.
Az egy napos szellőzést betartom, ahogy írod.
Próbáltam magam azzal nyugtatni, hogy sokan mosnak évtizedek óta festő, szerelő férjükre es élnek. Biztosan van ott is minden vwhxi anyag.
Sőt férjem veszélyes anyag szállító/ kamionos. Most mondta a MOLból toloult is szállít rendszeresem. De nem mondja már el ezeket,mert tudja para vagyok. Meg se merem már őt ilyenekről kérdezni.
A mosógép arra van hogy kimossa a koszos ruhákat. Az előmosással már a viszonlag tiszta és mérsékelten koszos munkaruhákat is egybe lehet rakni.
Nyilván nem mehet be egy palacknyi olajjal leöntött vagy csatornalében elhasalt személy munkaruhája a mosógépbe kézi előmosás nélkül, de ilyen koszos munkaruha csak kivételes alkalommal van.
A nitrohígító a legveszélyesebb a toluol tartalma miatt. Egy hónapja én is kezet mostam benne mert jól tisztít és munka közben kapkod az ember. Ártott is a bőrömnek rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!