Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány méter magasságból kell...

Hány méter magasságból kell lezuhanni valakinek ami már azonalli halállal jár?

Figyelt kérdés

2023. okt. 12. 20:33
1 2
 1/15 Kólauborkával ***** válasza:
94%

Szerintem ez így eléggé behatárolhatatlan. El lehet esni úgy is, hogy összetörd a fejed, de van példa ejtőernyősre akinek nem igazán nyílt ki az ernyője, sok ezer métert zuhant és túlélte.

Az sem mindegy hova/mire esel. Nagyon sok tényezős dolog.

Láttam már olyan kötél népkül mászót, aki 30m zuhanás után elbotorkált a lábán. Van aki pedig szó szerint elesik részegen és meghal.

2023. okt. 12. 20:58
 2/15 anonim ***** válasza:
97%

Nekem nincs statisztikám, de statisztikai alapon tovább lehet gondolni a kérdést. Például, melyik az az „LH50” magasság, ahonnan betonra zuhanva az alanyok fele a földet éréstől számított 1 percen belül meghal? Nyilván, még így sem tökéletesen pontos a kérdés, és vannak benne kérdőjelek; csak mondom, hogy én így mennék tovább, ha hasznos választ kéne keresnem.

Ettől függetlenül a 20:58-as válasz szerintem elég kimerítő és korrekt, nincs olyan magasság, amiből lezuhanva _biztosan_ és _azonnal_ meghal az alany. Esetleg, ha a közegellenállástól eltekintenénk?… (Oké, ez utóbbi a középsulis fizikaórák legbénább közelítése.)

2023. okt. 12. 21:13
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Ha jól emlékszem a 100%-os az olyan 22 000 m környéke onnan már 0 a túl élés esélye.
2023. okt. 13. 00:22
 4/15 anonim ***** válasza:
98%

A biztosító társaságok tudnának erről mesélni...

Az érdekessége a dolognak az, hogy kb 3-4 méter az a magasság, ahol extrém magas a kockázat. A magyarázata az, hogy kisebb magasságnál még nem elég nagy a becsapódási sebesség, viszont 3 m felett már könnyen lehet úgy esni, ami halálhoz vezet, de ilyen magasságból leesve még nincs idő a földet érésig olyan pozíciót felvenni, amiben elkerülhető a legrosszabb végkifejlet.

2023. okt. 13. 02:22
 5/15 anonim ***** válasza:
19%

Az olyan magasság, amelyről a zuhanás már azonnali halált okoz, függ a számos tényezőtől, például az egyén testi adottságaitól, a zuhanás irányától és a becsapódás körülményeitől. Nincs egy általános érték, amely minden esetben alkalmazható, mivel az egyes emberek és a körülmények eltérőek lehetnek.

Azonban tudjuk, hogy már egy viszonylag kisebb magasságról is súlyos sérülések és akár halál is következhet be, különösen, ha valaki fejére vagy testére zuhan és nincs megfelelő védelme (például bukósisak vagy védőfelszerelés).

Az emberi test törékennyé válik nagy sebességű zuhanás során, és olyan energiákat lehet felszabadítani, amelyek súlyos sérüléseket vagy halált okozhatnak. Ezért fontos mindig biztonságosan közlekedni magasságokban, és megfelelő óvatosságot gyakorolni, hogy elkerüljük a zuhanásokat és sérüléseket.

2023. okt. 13. 07:54
 6/15 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhetem, hogy mi vezérelt arra, hogy feltedd a kérdést?
2023. okt. 14. 22:28
 7/15 A kérdező kommentje:
Félek a fájdalomtól.
2023. okt. 15. 11:28
 8/15 anonim ***** válasza:
Mindenre van megoldás, bármi gond van, mindig van aki segíteni tud.
2023. okt. 15. 12:27
 9/15 anonim ***** válasza:
12.567m
2023. okt. 15. 21:41
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg senki nem veszi a jeleket? Mint a mesterséges intelligencia válaszoltok a kérdésre, de senkinek nem tűnik fel a mögöttes indok, hogy miért írta ki a kérdést a kérdező, meg miért fél a fájdalomtól?
2023. okt. 15. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!