Csernobilban mi történt az új szarkofág elkészüléséig?
Kaptunk.
Meg egész Európa.
A KFKI dolgozói lejöttek a városba, és végigcsipogta az utat a sugárzásmérő a zsebükben. Akik a szarkofágot az erőmű köré építették, rövid idő múlva meghaltak.
Én nem a robbanást kovető hetekről kérdeztem! Hanem a 2016előtti időszakrol amikor mar 20-25éve volt a robbanás
Engem kifejezetten ez erdekel hogy peldaul 2012ben(random dátum) amikor a már rossz allapotu betonszarkofag miatt mennyi karos anyag jutott a legkorbe?
Keves, tobb okbol is. Es az a keves is a merhetetlensegig higult, mire hazankig eljutott.
Nem azert epitettek ra az ujat, mert nagyon "szelelt" volna, hanem azert, hogy az eredeti szarkofag egyre romlo allapota miatt ne jusson el odaig, hogy komoly mertekben szeleljen.
#1 "végigcsipogta az utat a sugárzásmérő a zsebükben"
Az mindig csipog. Egyrészt háttérsugárzás, másrészt sok mindennek van valamekkora kisugárzása, amit azok a műszerek már kimutatnak, harmadrészt pedig alfa és béta sugárzást is mér, ami ránk nem igazán veszélyes.
Szóval ez így önmagában nem jelent semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!