DAAD ösztöndíjjal kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata?
Sziasztok!
Másodéves gépészmérnök hallgató vagyok és szeretnék egy 3-4 hetes németországi tanfolyamot megpályázni a DAAD által.
Volt már valaki kint Németországban a DAAD segítségével, és ha igen, milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban?
Az egyetlen kurzus, ami nekem témába vágni 900 Euró, azonban a tanfolyamdíj támogatást ez nagymértékben túllépi. (A DAAD ezt írja: A DAAD 650 € részösztöndíjat, 200 € tanfolyamdíj-támogatást, valamint
200 € egyszeri utazási hozzájárulást nyújt. Azok a tanfolyamdíjak, amelyek a 200 € tanfolyamdíj-támogatás mértékén túlhaladnak, a maradék támogatásból kerülnek levonásra. Az ösztöndíjasnak az az összeg kerül kifizetésre, amely az adott esetben a tanfolyamdíj és szállásköltség levonása után marad.)
A szállással kapcsolatban: nekem kell majd foglalni, vagy a DAAD elintézi ezt is nekem? Látom írják, hogy van szállásköltség. Ezt is ők fizetik majd vagy nekem kell?
A tanulmányi eredmény mennyire befolyásolja az ösztöndíj elbírálását? Mert inkább nevezném magam erős közepes tanulónak, mintsem jónak. Viszont a nyelvtudással nincsen problémáim.
A fordításokat (leckekönyv, érettségi fordítása) csinálhatom én is vagy muszáj "rendes" fordítónak odaadnom? Felsőfokon beszélek németül, szóval ezzel probléma nem lenne, viszont nem tudom így mennyire hivatalos.
Bocsánat a sok kérdésért, de már nem tudok kihez fordulni.
Köszönöm előre is!
Nem tudsz kimenni vlhogy
Erasmussal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!