A pécsi Édesanyák útja Édesanyák István geográfusról lett elnevezve?
Mindig azt gondoltam, hogy azért az a neve az utcának, mert ott található a szülészet. De ezt találtam a Google Maps-en:
Valóban élt egy ilyen nevű geográfus? Ha rákeresek a nevére, csak a fenti Google Maps bejegyzést találni. Lehet, hogy ez csak egy médiahack? Egyáltalán ott van ez a tábla? A fényképen nem látni, hogy ténylegesen kinn lenne a házfalon.
Szerintem 1965-ben nem létezett, vagy legalábbis nem volt elterjedve az a homokfúvásos módszer, amivel ezeket a betűket mélyítették a kőtáblába. Akkoriban nem is CNC-ztek, hanem kézzel véstek. Már ha vésték, mélyítették egyáltalán: miért nem sima a kőtábla felülete, mi indokolja rajta azt az érdességet? PS effektnek tűnik.
A StreetView fotók alapján látszania kéne valamelyik épületen a táblának, hol van?
A kiemelt képen teljesen torzulás nélkülinek tűnik a tábla, ha nem kifejezetten komoly felkészültséggel állt a fotós a munkának, baromi nehéz volna ennyire pont derékszögből fényképezni.
Gyanítom, április elsejének, vagy valaki vicces kedvének van köze a dologhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!