Technikumban előadást szeretnék tartani a nehézfémek sejtekre gyakorolt hatásairól, erre hol találhatok forrást?
Kerestem már de, eddig olyanokat találtam, hogy pl rákot okozhat, de ez nem elég. Az érdekel, hogy milyen folyamatok által okoz rákot. Milyen folyamatok mennek végbe a sejtbe. Mit gátolnak, blokkolnak a sejtbe a nehézfémek stb..
Ha van más ötletetek, hogy a nehézfémek helyett mit lehetne írni várom, a lényeg az hogy mikrobiológia legyen benne és kapcsolódjon a környezetterhesléhez vagy környezetvédelemhez.
Helló !
Angolul nem tudok.
Az ötletek amiket említettél, azért nem tetszenek, mert kevésbé kapcsolódik a biológiához, talán még az olajszennyezés.
Elsőre ennyi... Esetleg ha fémekre rákeresel... :S
De a mikrobiológia tudtaommal bacikkal és gombákkal foglalkozik. Bacis bioremediáció... A biogázt, bioetanolt is bacik meg gombák termelik... Ennyi a biológia része...
Köszönöm szépen a segítséged, és a felvilágosítást !
Holnap reggel mindenképpen elolvasom.
Remélem, azért sikerül magyar oldalak közt is érthető, és elegendő információhoz jutnod! :)
Sok sikert! :)
A link nagyon jó !
Közben találtam más forrásokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!