Khm... HOGYAN tudnék én is ilyen FENOMENÁLIS dolgot csinálni?!
1. Hogyan készíthetnék én is ilyen részletes videót? Hol gyűjthetek szakirodalmi és egyéb hiteles forrásokat?
2. Hol tudok tudományos publikációkat olvasni? Szakirodalmat?
(A leírásban találhatók.)
"Diploma? Az ilyen videóknak 10-ből 10-nek a leghalványabb fogalma sincs az adott témáról. Fogsz egy cikket valamiről, átírod lehetőleg minél kevésbé, és előadod. Az előadáshoz csillió billó segédanyagot találsz a neten. Jó szórakozást!"
Tudnál segíteni ebben? Hiteles cikkekből akarok tájékozódni bármely tudományág területén, de nem ismerek olyan oldalakat, amik ezzel foglalkoznak.
scholar.google.com
Itt tudsz cikkeket keresni (pl. rákeresel, hogy neural network of c. elegans) és ehhez kapcsolódó cikkeket dob ki. Viszont azt nem említették még, de a cikkek főleg angol nyelven vannak.
1-2 folyóirat, ahol vannak ingyenes cikkek, így fejből:
nature.com
ieee.org
Ahogy én csinálom:
1., Választok egy témát, ami érdekel.
2., Megnézem a Wikipédia vonatkozó cikkét (és a kapcsolódókat). Elsősorban a forrásokat nézem át és mazsolázok közöttük
3., A DDG keresővel keresek további forrásokat
4., Keresek/ AI-vel rajzoltatok képeket a témához
5., Írok egy szöveget, amit fel akarok mondani
6., Kiemelem az érdekességeket, poénokat.
7., Elkezdem felmondani. Kiderül, hogy hol kell rajta változtatni
8., Felmondom a kedvesemnek. Ö általában alaposan átíratja az egészet
9., Felmondom a szöveget, alá teszem a képeket.
10., Másnap újra nézem, egy rakás módosítást csinálok
11., Közzéteszem az eredményt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!