Melyek Magyarország legviharosabb környékei?
Viharsarok:)
De amúgy a mosonmagyaróvár környéke, ahol Ausztriából megérkezik a tengeri levegő.
"Melyek Magyarország legviharosabb környékei?"
Definiáld a "legviharosabbat", mi számít annak?
Csapadékösszeg? Szélsebesség-átlag?
Csapadék szempontjából:
"A legcsapadékosabb az ország délnyugati része, valamint a magasabban fekvő területek, különösen a Bükk, ahol a jellemző csapadékösszeg a 800 mm-t is meghaladja."
Szél szempontjából:
"A szélsebesség aktuális értékét nagymértékben befolyásolják a lokális tényezők. A szélsebesség a makroléptékű tényezőkön kívül a domborzattól, a felszínborítottságtól és az adott hely környezetében levő egyéb akadályoktól (épületek, fák, fasorok stb.) függ."
De ezen térkép:
szerint az ország nyugati fele - főként Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas vármegyék - a legszelesebb.
Hat én a bükk mellett nőttem fel, de olyan vihart meg sosem láttam mint mikor a Tiszánál nyaraltam egyszer…
Akkor ott mondtak hogy mi “hegyi” emberek ilyet nem láthatunk mert s bükk felfogja a vihart…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!