Általában miért nem június 21 környékén vannak a legnagyobb hőhullámok nálunk, ha egyszer ekkor a legrosszabbak a napok, azaz a legtovább éri napsugárzás a talajt?
Figyelt kérdés
2023. jún. 21. 21:04
A kérdező szavazást indított:
Ezt én is szeretném tudni
Én tudom, ld. alább
Nem tudom és nem is érdekel
14 szavazat
1/15 anonim válasza:
A tavak, tengerek, óceánok csak lassabban, késleltetve melegednek fel a nyár folyamán. A nyár elején ezek a télen lehűlt nagy víztömegek még jellemzően hűtik az európai szárazföldet amolyan "jégakkuként".
2/15 anonim válasza:
A kontinensek hőtehetetlensége kb. másfél hónapos eltolódást okoz az időjárásban. Az óceáni éghajlat sokkal kiegyenlítettebb.
3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez logikusan hangzik. Mindkettő
2023. jún. 21. 22:18
4/15 anonim válasza:
Leginkább a víz hőkapacitásához van köze. A nagy víztömegek lassan változtatják a hőmérsékletüket.
A legkisebb eltolódás a szárazföldek belsejében, magas földrajzi szélességeken van (ahol ilyenkor vannak a "fehér éjszakák", míg a nyár későbbi részében gyors ütemben rövidülnek a nappalok), pl. Alaszka belső részén június legvége és július eleje az év legmelegebb része, míg az augusztus már egy határozottan hűvösebb hónap.
5/15 anonim válasza:
Itt pillanatnyilag dög meleg van, 0 levegő.
6/15 anonim válasza:
Mert ha télen egy fatüzeléses kazánba bedurrantasz, ott sem akkor van a házban a legmelegebb, amikor a legnagyobb lánggal ég a kazán. Hanem majd 2-3 óra múlva, amikor a falak is átmelegedtek már, és a radiátor is forró még...
8/15 A kérdező kommentje:
Már csak az a kérdés, hogy az ide sokszáz kilométerre lévő tenger és óceán hőtehetetlensége a fő felelős, vagy az itteni talaj. Ha mindkettő, akkor kb. milyen arányban.
2023. jún. 22. 13:59
9/15 anonim válasza:
Ennek a sivatagi bearamló légtömeg az oka nem itt a mi talajunkat égeti a nap , mert akkor ahogy lenyugszana gyorsabban lehülne frissülne a levegő . Sivatagot perzseli a nap ott keletkezik a hő ezt a légáramlatok hozzák ez keveredett az esős párával . Ezért van most 23 óra és 26 cfok ami az egyik patkányság .
10/15 anonim válasza:
Soros győrgy így találta ki hogy magasabb hozama legyen a saját gabonályának a HAARPÓt augusztusba vetik be leg inkább juniusban még hűti az ég hajlatót a szuret miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!