Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Azok a tudósok akik egy témát...

Azok a tudósok akik egy témát 40-50 évig kutatnak valamilyen pszichológiai rendellenességgel rendelkeznek (pld OCD)?

Figyelt kérdés
Hogy nem unják meg ugyanazt a témát kutatni egy életen át?
2023. máj. 3. 11:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen sem.
2023. máj. 3. 11:25
 2/8 A kérdező kommentje:

1

Köszönöm.

2023. máj. 3. 11:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert aki 40-50 évig könyvtáros, tanár vagy könyvelő?
2023. máj. 3. 11:39
 4/8 Daniel Prime ***** válasza:
100%
Én azt mondanám, hogy elhivatottak.
2023. máj. 3. 11:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy nem unják meg ugyanazt a témát kutatni egy életen át?"

Biztos neked is vannak olyan dolgok az életedben, amik gyerekkorod óta érdekelnek. Hát így. Amúgy pedig a kutatott tudományterület minden bizonnyal fejlődik, és eléggé másképp néz ki, mint 50 évvel korábban.

2023. máj. 3. 12:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Te "enyhe" fogalomzavarban szenvedsz...
2023. máj. 3. 12:38
 7/8 anonim ***** válasza:
71%

Az attól függ, hogy van-e értelme a téma kutatásának, vagy nincs!

Én biza megéltem egy olyan elmebeteg katedravezetőt egy közeli ország legnevesebb egyetemén, aki a karrierét jobbára a földből kiszívott radongáz és szén-dioxid variációinak a vizsgálatával töltötte. Az illető atomfizikusként gyakorlatilag műszaki analfabéta volt (de a titkosszolgálat fontos kádere).

Több alkalommal kiverte nálam a biztosítékot a faxságaival. A diplomamunkám keretén belül megbízott egy (szerinte) sok éve megoldatlan akadémiai probléma megoldásával:

Volt egy aranyárban (kb. 20000 forintért) vásárolt bóvli mikromotoros membrános pumpája (mely akkor sem ért többet a tizedénél), mely a legkisebb feszültségről táplálva is nagyságrendileg több levegőt szívott ki a földből, mint ahogyan az kellett volna.

Fogott egy elektronikusan stabilizált iskolai labortápegységet, és annak a kimeneti feszültségét egy minimum 2kW-os toroid-szabályozótranszformátorral szabályozta le a hálózati tápellátásán keresztül! (Sokan rágalmazó elmebetegnek néztek már engem, mikor erről meséltem - hisz "ilyen idióta nem létezik" egy atomfizikai tanszéken.)

A 2 wattos kommutátoros kismotor a névleges tápfeszültsége harmadánál már nem volt képes megindulni - de ha kézzel belökték, akkor is többet pumpált a kelleténél. Erre lefojtotta a légvezetéket, amitől a zárt szállítóüreg elvén dolgozó kis pumpa természetesen beragadt a névleges tápfeszültségénél is. Kb. fél évet adott volna ennek az akadémiai problémának a leküzdésére.

A súlyos technológiai problémát fél perc alatt megoldottam a fejemben. Egy héttel később bemutattam a tökéletesen stabil és előírt mennyiséget szállító földlevegő-szivattyút. A 12 voltos motornak csak 5 voltot adtam, hogy kibírjon néhány ezer óra üzemet, mégsem ragadt be áramszünet esetén. Négy órát kellett győzködnöm az említett elmebeteget, hogy a párhuzamos visszaeresztésen nem veszik el a szállított minta - és ne akarja, hogy valami mást találjak ki helyette, mert egy életlen kisollóval, egyetemes kombináltfogóval és kicsorbult csavarhúzóval én sem tudok ionpumpát építeni!

Ideg-összeroppanásos állapotban lediplomáztam, és mikor megkérdezték, hogy egy "autószerelőhöz is méltó szintű" műszaki rátermettségemet nem-e akarom a doktorképzésben is kamatoztatni - a válaszom "NEM" volt. (Azóta már arról is gondoskodtak, hogy az életben normális munkahelyem se legyen.)

2023. máj. 3. 12:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon sok téma olyan, mint a sakk..... Az első lépéspárra 400 variáció van és, ahogyan mélyebbre mész, csak még sokkal több lesz... Ezt külső szemlélő nem látja. Persze, hogy unalmasnak találja ránézésre. De ránézésre Tesla is unalmasnak tűnhetett a földön élő nők 99,9999 százalékának. Pedig, hogy talán a legizgalmasabb és/vagy legőrültebb fazon volt, az tuti.
2023. máj. 3. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!