Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan tudja egy program,...

Honnan tudja egy program, hogy a játékos éppen hova néz?

Figyelt kérdés
Van egy Tobii Ghost - Eye Tracking nevű program, amit a játék streamerek egy része használ. Ha telepítem láthatom, hogy éppen hova néz a képernyún. Nem azt mutatja, hogy az egerével hol babarál, hanem a szeme hova néz. Mégis honnan tudja ezt egy program? Kiszámítja a szeme állásából és a monitoron megjeleníti?
2023. ápr. 11. 19:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szenzor van a gépen használva?

Csak azért kérdezem, mert megfelelő érzékelő nélkül az ilyesmi nem lehetséges. Talán - szerényebb igények esetén - egy jobb felbontású webkamera már elégséges lehet ilyen célra.

2023. ápr. 11. 19:10
 2/5 Revolúcióbiológus ***** válasza:
100%
Ideális esetben a webkamera a monitor tetején van, tudja milyen szögben rögzíti a kamera a játékos arcát, az arcán pedig van két szeme amiről szemészek is ránézésre megmondják, hogy merre tekintenek éppen (már ha nem kancsal az illető). Vagyis ez egy egyszerű lencserendszer, azt kell hozzá belőni, hogy mekkora a monitor, milyen a képaránya és hogy kb. milyen távol ül tőle az illető.
2023. ápr. 11. 19:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincsen. Ez is a kérdésem része
2023. ápr. 11. 19:20
 4/5 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
A program önamgában sehonna a tobii eye trackerhez hardver is tartozik nem mondom hogy nagyon bele ástam magam de ahogy elnézem valamilyen erre optimalizált kameraval figyelik a szemmozgást
2023. ápr. 11. 20:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, nekem is gyanús, hogy extra hardver kell hozzá. Nem mondom, hogy a webkamera kép alapján lehetetlen, de ott csak pár pixel a különbség aközött, hogy egészen balra vagy jobbra nézel. Én hallottam már erről korábban, legtöbbször egy speciális szemüveg van hozzá, beépített kamerával, ami a szemeket figyeli. Gyors guglizás alapján a Tobiihoz is tartozik szemüveg.

[link] youtu.be/rbVIuGnMXZs

2023. ápr. 26. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!