Az erekció miért paraszimpatikus idegrendszeri hatás eredménye?
Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem ez lehet a magyarázat:
A pénisz kap szimpatikus és paraszimpatikus beidegzést is. Ha nem akarunk erekciót, a szimpatikus noradrenerg idegek aktívak és összehúzódva tartják a péniszt ellátó erek és a barlangos testek simaizmait. Ha a szervezet akar erekciót, akkor ez a szimpatikus beidegzés gerincvelői szinten gátlódik, és ezzel egyidőben megjelenik a paraszimpatikus vazodilatáció.
A miértre az lehet a legjobb válasz, hogy azért kell paraszimpatikus hatásnak lennie az erekciónak, mert nem lehet más: a péniszhez futó szimpatikus idegek már foglaltak, nekik az ellentétes folyamatot kell működtetniük.
Ez a cikk elég részletesen tárgyalja az erekció idegi szabályozását, bár én nem olvastam végig, csak átfutottam.
Köszönöm szépen az építő hozzászólásokat!
#1-nek és #2-nek pedig csak annyit mondanék, hogy valahogy tudtam, hogy nem lesz pár... Ember, nem képes ezt érett felnőtt ember módjára kezelni. A nemiszervek ugyanolyan részei az emberi testnek, mint a szív vagy az agy. Ugyanúgy lehet erről a témáról is érzelemmentesen és értelmesen beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!