Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az erekció miért paraszimpatik...

Az erekció miért paraszimpatikus idegrendszeri hatás eredménye?

Figyelt kérdés
Itt elsősorban arra gondolok, hogy a koitálás egy intenzív, a pulzusszám és a vérnyomás emelkedésével járó folyamat, ezért nem értem a dolgot.

2023. márc. 8. 23:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
A szexen nem filozofálni kell hanem csinálni.
2023. márc. 9. 00:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez nem a szexről szól, hanem biológiáról.
2023. márc. 9. 01:37
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
A biológiát nem Paraszimpatizál hanem paranormalizál ezért abnormál.
2023. márc. 9. 01:46
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Ellazul a simaizom, vér folyik a kapillárisokba és ez erekciót eredményez.
2023. márc. 9. 04:49
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
*több vér folyik a kapillárisokba
2023. márc. 9. 04:50
 6/11 anonim válasza:
92%
Mert a gerinc keresztcsonti szakaszában csak paraszimpatikus fő beidegződések vannak, ezen felül azért, amit a 4es írt.
2023. márc. 9. 07:50
 7/11 NTBS ***** válasza:
0%
Mert nincs ott mindig vér.
2023. márc. 9. 18:51
 8/11 anonim ***** válasza:
79%
7: hogyne lenne már ott mindig vér? Annyi, hogy merevedéskor több vér folyik oda.
2023. márc. 9. 18:58
 9/11 anonim ***** válasza:
57%

Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem ez lehet a magyarázat:

A pénisz kap szimpatikus és paraszimpatikus beidegzést is. Ha nem akarunk erekciót, a szimpatikus noradrenerg idegek aktívak és összehúzódva tartják a péniszt ellátó erek és a barlangos testek simaizmait. Ha a szervezet akar erekciót, akkor ez a szimpatikus beidegzés gerincvelői szinten gátlódik, és ezzel egyidőben megjelenik a paraszimpatikus vazodilatáció.

A miértre az lehet a legjobb válasz, hogy azért kell paraszimpatikus hatásnak lennie az erekciónak, mert nem lehet más: a péniszhez futó szimpatikus idegek már foglaltak, nekik az ellentétes folyamatot kell működtetniük.

[link]

Ez a cikk elég részletesen tárgyalja az erekció idegi szabályozását, bár én nem olvastam végig, csak átfutottam.

2023. márc. 9. 20:58
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az építő hozzászólásokat!

#1-nek és #2-nek pedig csak annyit mondanék, hogy valahogy tudtam, hogy nem lesz pár... Ember, nem képes ezt érett felnőtt ember módjára kezelni. A nemiszervek ugyanolyan részei az emberi testnek, mint a szív vagy az agy. Ugyanúgy lehet erről a témáról is érzelemmentesen és értelmesen beszélni.

2023. márc. 10. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!