Az emberi sejtek eukarióták csoportjába tartozik vagy csak a tulajdonsági felelnek meg neki?
Tehát leegyszerűsíve a baktériumok a prokarióták.
Minden más eukarióta, az az gomba, növény, állat.
És az emberi sejtek?
Bocsánat véletlen elküldtem.
A gomba, növény, állat egysejtű eukarióták csoportja. Az emberi sejtek pedig a többsejtű eukarióták?
Vagy az eukariótáknál mik a többsejtűsek?
Az eukarióta megnevezés arra utal, hogy a sejtjeiben sejtmag található. Ez igaz az összes, gombáknál és növényeknél fejlettebb élőlényre, tehát mind eukarióták, mert a sajtjeikben sejtmag található.
Nincs olyan hogy egysejtű eukarióta, az eukarióta mint fogalom magára a sejtre vonatkozik, nem a sejtekből felépőlü szerveződésekre.
"Ez igaz az összes, gombáknál és növényeknél fejlettebb élőlényre, "
Bocsánat, javítom magam, ezt slendriánul fogalmaztam meg:
Ez igaz az összes gombára és növényre, és minden náluk magasabb rendű élőlényre is.
Az ember rendszertani besorolása úgy néz ki, hogy eukarióták doménje, állatok országa, gerinchúrosok törzse, ... , Homo nem.
Tehát az ember maga egy eukarióta élőlény, amely élőlények közös jellemzője az, hogy valódi sejtmaggal rendelkező sejt vagy sejtek alkotják.
Ahogy előttem írták, az ember is eukaróta.
Ahogy a 7. és a 8. válaszoló leírta, az "eukarióták" kifejezés egy rendszertani csoportot jelent, így nem csak sejtekre érthető, nyugodtan lehet beszélni egysejtű és többsejtű eukariótákról. (Persze nem az emberi sejtek többsejtű eukarióták, hanem maga az ember egy többsejtű eukarióta élőlény.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!