Ha lenne olyan gép, amely atomi szinten képes lenne lemásolni engem, akkor én azt a másik személyemet miként érzném?
Az egy biorobot lenne csupán? Lenne neki is öntudata? Vagy én azt is érezném? Ha igen, miként élhetnék két testben egyszerre?
Esetleg van az agyunkban valami olyan, ami túlmutat a fizikai törvényeken és emiatt az atomi szintű másolás csak egy materiálisan létező, de lélekkel nem rendelkező birobot lenne? (Mert ha így van, akkor akár az is lehet, hogy a többi ember is ilyen csupán és csak a beléjük programozott kód miatt szimulálják, hogy ők is hasonló, lélekkel rendelkező emberek, holott nem is azok. Mert ugye azt nem tudjuk megfogalmazni, hogy mi a lélek, és nem biztos, hogy az másokban is van. Sőt, a tapasztalat azt mutatja, hogy sokakban biztosan nincs.)
#3: Tudom, hogy nem lehetséges, csak elméleti kérdés volt.
#2: Nem lehet olyan, mert az ikertestvérek csak genetikailag azonosak, az agyuk atomi szinten rettentően különbözik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!