Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ebben a kategoriában az...

Ebben a kategoriában az emberek szoktak gondolkozni a halál utáni életről?

Figyelt kérdés

2022. dec. 8. 21:34
 1/9 A kérdező kommentje:
Engem megmondom öszintén hogy szerintem nem lesz az olyan rossz mert én hiszem hogy kvantum szinten létezhet valami ami a személyiségünket erzéseinket valqmilyen szinten eltárolja
2022. dec. 8. 21:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Én abban hiszek hogy kisördögként jelen voltunk egy másik élő ember személyiségében és amikor eleget tanultunk emberrré leszülettünk de hogy az ember után mi fog következni aut nem tudom
2022. dec. 8. 21:44
 3/9 A kérdező kommentje:
Mármint születésünk elött
2022. dec. 8. 21:44
 4/9 Z003 ***** válasza:
100%
Hinni lehet nagyon sok mindenbe, ami egy jó dolog. De ahhoz hogy tudományosan beszéljünk valamiről, ahhoz bizonyíték kell. Ha tudsz bármi bizonyítékot akár mértet vagy bizonyított alapokból levezetettet ami alátámasztja a gondolataidat, csak akkor van értelme ide feltenni a kérdést. Ha ez hiányzik akkor a kérdésnek nincs túl sok köze a tudományhoz.
2022. dec. 8. 22:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Jelenlegi ismereteink szerint szélsőségesen valószínűtlen a halál utáni élet megléte.

Egy tudományosan művelt embernek eszébe sem jut ilyesmiről elmélkedni - viszont az nagyon sok fejtörést okoz, hogy modern világunkban hogyan lehetnek még mindmáig ennyire elterjedve az efféle vallásos kényszerképzetek!

2022. dec. 8. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Erről lehet gondolkodni, csak nem itt.

Mint azt megírták: ide bizonyítékok kellenének. Azok meg erről nincsenek.

2022. dec. 8. 22:42
 7/9 anonim ***** válasza:
37%

Annyi biztos, hogy mindenki meg fogja tapasztalni, előbb vagy utóbb.

Ahogy én gondolom, a legvalószínűbb forgatókönyv a reinkarnáció, a két élet között pedig olyan állapotba kerülünk, mint amikor alszunk, de nem emlékszünk semmire, ami alvás közben történt. Aztán persze lehet, hogy nincs igazam.

2022. dec. 9. 00:26
 8/9 Psycho ***** válasza:
100%

A gondolkodás, ötletelés jó dolog. Ez viszi előre az emberiséget. Viszont ugyanúgy tudja hátrafelé is vinni.

A tudomány emberei is gondolkodnak, ötletelnek. Viszont ezek a gondolatok, ötletek nagy része megy is a kukába, vagy megmarad álmodozás szintjén. Miért? Azért, mert a tudomány csak olyan ötletekkel foglalkozik, melyek tesztelhető állítást tartalmaznak. Minden más az másik kategória.

Például: "Szerintem Isten teremtette a világot, majd lemondott róla, és elvonult. Ő egy általunk nem detektálható, mindeható entitás."

Namost ez mind szép és jó, de nem lehet mit kezdeni vele. Nem tesztelhető. Nem tudod sem megcáfolni, sem megerősíteni.

Ezért nevezzük hitnek, nem pedig ténynek.

Másik példa: "Szerintem a gravitáció nem egy erő, hanem a téridő görbülete, amelyet a benne lévő tömeg okoz." (mindez a matematika nyelvén kifejtve)

Ez már tesztelhető. Ha a gravitáció = téridő-görbület, akkor érdemes napfogyatkozáskor megvizsgálni a nap "mögött" lévő csillagok pozícióját. Ha igaz az állítás, akkor nem ott látszódnak, ahol látszódniuk kéne, mert a téridő görbülete "meghajlítja" a fény pályáját, vagyis számunkra úgy tűnik, odébbkúsztak.

Leegyszerűsítettem az érthetőség kedvéért. Sir Arthur Eddington pontosan ezzel a megfigyeléssel támasztotta alá Einstein általános relativitás elméletét 1919-ben.

A "halál utáni élet", meg reinkarnáció, meg hasonlók, bár izgalmas témák, de nem tesztelhetőek. Ezért nem tudományos kategória.

2022. dec. 9. 09:39
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, a természettudományoknak nincs köze a halál utáni élethez. Így nem itt érdemes a halál utáni életről beszélni, azt a vallásban és az ezotériában kell.
2022. dec. 9. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!