24°C-os szobában hány °C-os lesz a víz hőmérséklete?
Figyelt kérdés
24°C az is? Vagy hidegebb? Én hülye vagyok ehhez :D. Köszi előre is!
(De ne okoskodni/poénkodni/sértegetni gyere ide kérlek szépen. Ha tudod a választ és van 5 másodperced: írd le, ha tudod a választ, de okoskodni/viccelődni/sértegetni van kedved, kérlek lapozz tovább/menj a kocsmába)
2022. dec. 1. 16:07
1/9 anonim válasza:
Igen, 24 fokos (ha van eleg ideje felmelegedni).
Gondolom azert kerdezed, mert hidegebbnek erzed a kezeddel, mint a szoba levegojet. Eltalaltam?
2/9 A kérdező kommentje:
Igen! Köszönöm szépen a normális választ :D
2022. dec. 1. 16:26
3/9 anonim válasza:
Nyitott edényben és nem 100% páratartalom esetén néhány fokkal hidegebbre áll be a víz hőmérséklete. Letakart edényben viszont pontosan felveszi a környezet hőmérsékletét.
4/9 anonim válasza:
Azért érzed hidegebbnek a kezeddel a 24 fokos vizet mint a 24 fokos levegőt, mert a víz párolog, a párolgás pedig hőt von el a kezedtől, vagyis hűti a kezdet.
5/9 A kérdező kommentje:
Értem! Akkor ha kb. 10°C-os vízre lenne szükségem, akkor ehhez kb 10°C-os hőmérsékletű szoba kell?
2022. dec. 1. 16:33
6/9 anonim válasza:
Használj háztartási hűtőszekrényt, ha melegebb van!
8/9 anonim válasza:
#4: akkor is hideg, ha nem húzod ki a kezed belőle!
Azért, mert jobban vezeti a hőt, mint a levegő, tehát jobban hűti a kezedet, ami amúgy melegebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!