Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Szkarabeusz kft-től rendelhe...

A Szkarabeusz kft-től rendelhet magánszemély is?

Figyelt kérdés
Van e szükség bármilyen vegyészeti engedélyre? Illetve miért ilyen drága a szállítás?

#vegyszer #kémia #vegyészet #szkarabeusz kft
2022. nov. 22. 19:31
 1/3 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Igen, én már rendeltem tőlük pigmenteket, lugolt, ilyesmit mikroszkopikus festéshez.
2022. nov. 22. 19:44
 2/3 Z003 ***** válasza:
100%

Vannak engedélyköteles dolgok, de amik nincsenek a listán magánszemély is rendelheti. Én régebben rendeltem onnan akkor még nem volt feltüntetve hogy mit lehet és mit lehet és mit nem.

De most már van egy:"Előírások szerint magánszemélyeknek nem adható, amennyiben rendelés érkezik, automatikusan törlésre kerül." figyelmeztetés a termék oldalán, amiket nem küldenek ki magánszemélynek. Amik tiltólistásak általában a tömény savakat (kivéve HCl), erős oxidálószereket, foszfora és permanganátra. Meg néhány random dolog mint a borax, szóval ezeket kerüld.

A szállítás azért ilyen drága mert vegyszereket szállítanak. Nem adhatják fel sima futárral, rengeteg külön engedély és speciális felszerelés kell ahhoz hogy közutakra vihessék ezeket. Ez meg is látszik az árban. Meg az átlag felhasználó vagy egyszer-kétszer rendel az életében, vagy nagy összegekért ahol az az összeg már nem számít, így viszonylag lenyelhető az ár a legtöbb esetben.

2022. nov. 22. 19:53
 3/3 anonim ***** válasza:
63%

"A szállítás azért ilyen drága mert vegyszereket szállítanak. Nem adhatják fel sima futárral, rengeteg külön engedély és speciális felszerelés kell ahhoz hogy közutakra vihessék ezeket."

Nem szükséges ilyen hozzá, sima küldeménydarabos ADR-es árut szállíthatnak a futárok is, ha meg van hozzá a megfelelő vizsgájuk - a nagyobb futárcégeknél ez alap.

2022. nov. 22. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!