Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Éneklés közben miért könnyezek?

Éneklés közben miért könnyezek?

Figyelt kérdés
Akaratlanul könnyezik a szemem, normális?
2010. szept. 28. 20:32
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Fordulj kezelő orvosodhoz.
2010. szept. 28. 21:05
 2/10 Harrr ***** válasza:
61%

Ha nagyon rosszul énekelsz, a tudatalattid így reagál, elsírod magad :D

Egyébként szerintem csak nagyon beleéled magad :P De az elsőt se zárd ki :D

2010. szept. 28. 21:09
 3/10 anonim ***** válasza:
31%
Mert sz@r a hangod és elszégyelled magad,és te vagy annyira intelligens,hogy nem mész el a megasztárba!
2010. szept. 28. 21:32
 4/10 anonim ***** válasza:
18%
Próbálj meg vidámat énekelni! :-D
2010. szept. 28. 23:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy az én válaszom se lesz hasznos, de rám meg ásítás jön, ha (van két dal, ami közben) éneklek.

Tipp csak, de lehet, hogy a dallamban vagy a ritmusban van valami, amit a tudatalattid a könnyezés ingerével köt össze. Így valahogy lehet nálam az ásítás. (off: nálam ez pont karaokén jelentkezett, mert az egyik ásítós dalt választottam)

2010. szept. 29. 07:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is szoktam ásítozni, meg néha nedves a szemem ha hűvös helyen énekelünk. Te milyen helyen énekelsz?
2010. szept. 29. 11:33
 7/10 anonim ***** válasza:
A szobámban, ahol langymeleg van, és alacsony a páratartalom.
2010. szept. 30. 07:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy az ember azért ásít, hogy nagyon rövid idő alatt tudjon nagy mennyiségű oxigént pótolni a vérében (agyában cirkáló vér miatt fontos főleg). És amikor énekelsz, és ezt nem béna fejhangon, hanem rekeszizomból nyomod, rengeteg levegőt kinyomsz, és nem dolgozod fel rendesen, nem nyered ki belőle az elegendő oxigén mennyiséget, ezért jön rád az ásítozás.

A könnyezést mondjuk már nem igazán értem. Én akkor szoktam könnyezni ha valami eszméletlenül jó a fülemnek.

2011. aug. 11. 19:39
 9/10 anonim válasza:
A dalok tartalma túl szomorú.
2011. aug. 11. 22:00
 10/10 csatrad ***** válasza:

Ha kinyitod a szád nyomást gyakorolsz a fejed felső részére és összepréseled a könnyzacskókat és a könnycsatornákat amiből kijön a könny.

Illetve izgalmi állapotban a tesded felgyorsult biokémiai folyamatai feszültséget termelnek amitől pl libabőrös leszel, ez a "kirázó" dolog okoz pl az embereknél tüsszentést mivel az orrukban a ször "feiláll".

Ugyanez az oka, hogy a hazudos ember izgalmi állapota enyhén mozgatja az orrszörzetet, amit viszketésként érzékel és megvakarja szinte akaratlanul.

Az arcod kialakítása folyamán illetve ha szőrös a könnycsatornák körül, akkor annak bezavarása okozhatja ezt.

Az izgalmi állapot egyik fajtálya az erős érzelmi hatás, ami nagy feszültséget okoz, s ez a feszültség összehúzódása a könnymirigyek és csatornák összepréselését okozza amitől könnyezel.

Pl ha aztmondják görcsberándul a gyomrod az ok ugyanaz.

Meg még van még valami csak azt elfelejtettem mert a bannerekben a nagycsöcsöket bámultam.

2011. aug. 12. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!