Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a fizika igaz lenne, akkor...

Ha a fizika igaz lenne, akkor nem működne semmilyen elektromos eszköz?

Figyelt kérdés

Ha a fizika igaz lenne, akkor a Lorentz-erő miatt nem folyna körbe az áram a vezetékekben.

[link]

Berajzoltam az elektronok irányát meg egy mágneses teret, amely simán előfordulhat az eszközeink környezetében. A Lorentz erő szerint a nyílnál nem szabadnak az elektronoknak befordulniuk, hisz a Lorentz erő az ellenkező irányba húzza őket.

2022. szept. 29. 23:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%
Brittudós? 😁
2022. szept. 29. 23:06
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Doki - ez most tényleg komoly?
2022. szept. 30. 08:37
 3/19 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Levezetnéd nekem a használt képletekkel, hogy jött ez neked ki?

Akkor tudok segíteni hol lehet hiba a gondolat menetedben, de így a rajz alapján nem fog menni.

2022. szept. 30. 08:54
 4/19 A kérdező kommentje:

Nem értem mit nem lehet ezen érteni. A "felfele" folyó elektronokra jobbra hat egy eltérítőerő. Akkor mitől fordul be balra?

2022. szept. 30. 08:57
 5/19 Kólauborkával ***** válasza:
100%
A vízcsőben, amikor kanyarodik, a víznek egyenesen kéne menni, miért nem töri ki a cső oldalát és megy egyenesen? Sokkal logikusabb nem?
2022. szept. 30. 09:07
 6/19 A kérdező kommentje:

Azaz nem tudod a választ?

2022. szept. 30. 09:08
 7/19 anonim ***** válasza:
86%

A valóságban tényleg "balra" ható erő keletkezik a nyíllal jelölt részen, de a vezeték kényszerfeltételt képez a rendszerben.

Ha a vezeték rögzített, akkor nem történik elmozdulás, ha szabad akkor elmozdul - pontosan a fizika tudományának előrejelzései értelmében!

2022. szept. 30. 09:42
 8/19 anonim ***** válasza:
76%

Ja, persze kinek mi a bal - ezért pontosítok:

A vezetékkeretet egy szabályos kör alakba akarja kényszeríteni az elektromágneses kölcsönhatás - így mondja az "igaz lenne fizika" (ha majd a kérdező megtanulja az elektromágnesességtant és a számolást), és a valóságban is ez fog történni (ha a kérdező kipróbálja a dolgot).

2022. szept. 30. 09:49
 9/19 A kérdező kommentje:

Te szerintem egy szót se értesz abból, amit írsz.

2022. szept. 30. 10:35
 10/19 anonim ***** válasza:
82%
#9 Kérdező - ha azt írnám neked, hogy a Világ a Te légből kapott elképzeléseid szerint működik - akkor végérvényesen elhúznál a gyakoriról? Mert elhiheted, nekem (sok más normális emberrel egyetemben) ez ennyit megérne! (A #8 voltam.)
2022. szept. 30. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!