Ha a fizika igaz lenne, akkor nem működne semmilyen elektromos eszköz?
Ha a fizika igaz lenne, akkor a Lorentz-erő miatt nem folyna körbe az áram a vezetékekben.
Berajzoltam az elektronok irányát meg egy mágneses teret, amely simán előfordulhat az eszközeink környezetében. A Lorentz erő szerint a nyílnál nem szabadnak az elektronoknak befordulniuk, hisz a Lorentz erő az ellenkező irányba húzza őket.
Levezetnéd nekem a használt képletekkel, hogy jött ez neked ki?
Akkor tudok segíteni hol lehet hiba a gondolat menetedben, de így a rajz alapján nem fog menni.
Nem értem mit nem lehet ezen érteni. A "felfele" folyó elektronokra jobbra hat egy eltérítőerő. Akkor mitől fordul be balra?
Azaz nem tudod a választ?
A valóságban tényleg "balra" ható erő keletkezik a nyíllal jelölt részen, de a vezeték kényszerfeltételt képez a rendszerben.
Ha a vezeték rögzített, akkor nem történik elmozdulás, ha szabad akkor elmozdul - pontosan a fizika tudományának előrejelzései értelmében!
Ja, persze kinek mi a bal - ezért pontosítok:
A vezetékkeretet egy szabályos kör alakba akarja kényszeríteni az elektromágneses kölcsönhatás - így mondja az "igaz lenne fizika" (ha majd a kérdező megtanulja az elektromágnesességtant és a számolást), és a valóságban is ez fog történni (ha a kérdező kipróbálja a dolgot).
Te szerintem egy szót se értesz abból, amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!