Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Körülbelül mennyi angol szó...

Körülbelül mennyi angol szó kell ahhoz, hogy egy komoly természettudományos cikket meg tudjak érteni?

Figyelt kérdés

Nem ismeretterjesztő, hanem tudományos cikkre gondolok.

Csak példaként:

- 4000 szavas szókinccsel már érthető a szövegek 95%-a, bár ebben a tudományos cikkek feltehetően nincsenek benne.

- ha jól tudom, egy egyetemet végzett angol anyanyelvű ember 6000 szót ismer.

Tehát akkor egy természettudományos cikk megértése milyen szókincset igényel?

2022. szept. 23. 19:07
 1/7 A kérdező kommentje:
Amúgy fizika, biológia témakörre gondoltam.
2022. szept. 23. 19:11
 2/7 anonim ***** válasza:
98%
Ebben az esetben föleg a szakszavak ismerete a lényeges, hiába tudsz akár több ezer általános szót, ha egyetlen biológiai vagy fizikai szakszó sincs közte
2022. szept. 23. 19:14
 3/7 A kérdező kommentje:

És honnan tanulom meg a szakszavakat?

Ha elmegyek az egyetemre biológiát tanulni, ott van tanítanak szakszavakat is, vagy autodidakta módon nekem kell megkeresni azt a szókincset?

2022. szept. 23. 19:16
 4/7 anonim ***** válasza:
64%

[link]

Ezalapján egy átlag felnőtt 5000 szót ismer

Ennyinek elégnek kell lennie

2022. szept. 23. 20:16
 5/7 anonim ***** válasza:
94%
A legjobb módszer az, ha előveszel egy tudományos cikket és kiszótárazod, amiket nem ismersz. Nekem az egyetemen egyetlen idegen nyelvű órám se volt,de mindig elvárás volt, hogy angolul és németül is olvassunk. Függetlenül attól, hogy beszéltünk-e az adott nyelven. :) Szóval maradt a fordító program és a szótár.
2022. szept. 24. 00:25
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
Szaknyelv kell csak kb. Én alapszinten tudtam csak angolul és biosz szakra jártam egyetemen, de mivel minden tananyag angolul volt, így kénytelen voltam abból tanulni. Megértettem a cikkeket is, mivel csak a szakszavakat kell tudni, nyelvtan alig van benne
2022. szept. 24. 06:21
 7/7 sadam87 ***** válasza:
47%

Körülbelül annyi szót kel ismerni hozzá, amennyi a cikkben van. (Valójában persze kicsit kevesebb is elég, mert néhányat ki ehet logikázni, illetve van, amit meg is magyarázhatnak.)

Ahogy előttem írták, főleg a szakkifejezések és a szaknyelv ismerete az extra, ami szükséges hozzá. No meg persze a téma és a tudomány logikájának ismerete.

"Ha elmegyek az egyetemre biológiát tanulni, ott van tanítanak szakszavakat is, vagy autodidakta módon nekem kell megkeresni azt a szókincset?"

Igen, elég nagyszámban tanítanak szakszavakat. (Azon, hogy bekerüljön a szókincsedbe, persze neked is dolgoznod kell.)

2022. szept. 24. 12:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!